İsmet Taşdemir’in takımın başına gelmesinden sonra bambaşka bir kimliğe bürünen Çorum Futbol Kulübü, son 9 maçtaki puan ortalamasıyla play-off umutlarını ikinci yarıya taşımayı başardı.

En başa dönecek olursak, Çorum Futbol Kulübü, ligin en zor grubuna düştü ve yine bir o kadar da zorlu bir fikstüre sahip oldu. İç sahada alınan 3-1’lik Manisa FK yenilgisinden sonra deplasmanda alınan 3-0’lık Kocaelispor yenilgileri büyük umutlarla başlanılan sezonunda moralleri bozdu.

Teknik direktör Bahri Kaya nezaretinde 6 maçta alınan 7 puan ilerisi için umut vermezken, kendisi ile yolar ayrıldı ve takımın başına İsmet Taşdemir getirildi.

İsmet Hoca’nın gelişi ile birlikte takım farklı bir kimliğe büründü. Taşdemir döneminin ilk haftalarında ikinci yarılarda kırılganlıklar oldu ve bunun neticesinde özellikle son dakikalarda yenilen goller can sıktı.

Son 9 haftalık periyotta, ilk yarının ilk bölümünde sağlanamayan istikrarın sağlandığını görüyoruz. 9 maçta takımın sadece 1 kez yenilmesi bunun gözle görülür ispatıdır. Son 9 maçında 18 puan toplayan Çorum Futbol Kulübü, 2,0 puan ortalaması tutturdu ve bu da play-off için umutları yeniden yeşertti.

2-0 geriden gelip 3-2 kazandığı Kahramanmaraşspor maçı, Çorum Futbol Kulübü’nün son haftaya kadar play-off yarışının içerisinde yer alacağının bariz göstergesidir.

Takımın performansı böyle. Bireysel performanslara gelecek olursak. Koskoca takım kaptan Umut Kaya ve Sinan Kurumuş’un omuzlarında gidiyor. Bu iki futbolcunun göz kamaştıran performansları istatistiklere de yansıdı. Sinan 17 golle Türkiye liglerinin gol krallığı yarışında zirvede yer alırken, Umut Kaya da 7 golle takımının önemli derecede gol yüküne omuz verdi.

Umut gibi Cengiz Ötkün de 7 gol attı ama performans olarak Umut’un çok çok gerisinde kaldı. Yani golcü kimliğine rağmen oyun olarak takıma katkısı sınırlı oldu.

Lider Manisa FK’dan sonra grubun en golcü ikinci takımı olan Çorum Futbol Kulübü, kalesinde ve savunmasında sorun yaşamaya devam ediyor. Kaleci ve savunmada yapılan bireysel hatalar yüzünden yaşanan puan kayıpları takımı hedeften uzaklaştırdı. Ama yapılan ve yapılacak olan takviyelerle bu takımın ikinci yarıda daha başarılı olacağına inanıyorum.

Uzun maratonun sadece ilk yarısı bitti. İkinci yarı çok şeye gebe. Takım ruhunu yakalamış bir Çorum Futbol Kulübü’nün, Mart ayından itibaren seyircili olacağı söylenen ligde taraftarının da desteğini arkasına alarak son haftaya kadar yarışın içerisinde olacağına inancım tam.