Sezon bitti ama heyecan devam ediyor. Hedefi ıskalayarak taraftarlarını üzen Çorum FK, transfer döneminin en aktif kulüplerinden biri olurken, bugüne kadar yaptığı transferlerle taraftarlarının yüzünü güldürdü.

Bu yazıyı yazdığım dakikalara kadar, Çorum FK 1 teknik direktör, 4 de futbolcu transferi gerçekleştirmişti. Bu yüzden, değerlendirmem bu isimler üzerinden olacak.

Öncelikle Teknik Direktör Aykan Atik’le başlayalım. Açıkçası benim için sürpriz oldu. Ama elbette Fatih Başkan gerekli araştırmayı yapmıştır ve bir bildiği vardır.

Aykan Hoca’yı en son Amed Sportif Faaliyetler’de gördük. Çorum FK’nın özellikle iç sahada göze hoş gelen bir futbol oynayıp başarılı sonuçlar alacağını düşünüyorum. Deplasmanda ise kolay kolay yenilmeyeceğini öngörüyorum. Aykan Hoca’nın anlayışı bu.

Transferlere gelecek olursak…

Uşakspor’dan alınan Seçkin Getbay, Başkan Fatih Özcan’ın çoktandır takip ettiği ve kadrosunda görmek istediği bir futbolcu. Tipik bir 10 numara da diyebiliriz. Çok mücadele eden, pres gücü çok yüksek bir oyuncu değil ama çok iyi bir ayağı var. Topu iyi kullanır, takımını rahatlatır. Ayrıca uzaktan çok etkili şutlar attığını ve goller bulduğunu biliyoruz, şahit olduk. Yani, çok faydalı olacağına inanıyorum.

Yine Uşakspor’dan transfer edilen forvet oyuncusu Mehmet Gürkan Öztürk, mücadeleci ve takım oyununa yatkın bir isim. Zor pozisyonlarda bile net vuruşlar yapabilen bir oyuncu. İleride yeterince top tutup tutamayacağı ile ilgili endişelerim var. Bunun dışında faydalı olacağı kesin.

Ankara Demirspor’dan transfer edilen Hasan Küçcük, tam bir dinamo. Teknik bir 6 numara diyebiliriz. Topu oyuna sokma becerisi çok iyi. Çok faydalı bir transfer olduğunu düşünüyorum.

Amed Sportif Faaliyetler’den transfer edilen Halil İbrahim Sönmez, teknik direktör Aykan Atik’in de yakından tanıdığı, Başkan Fatih Özcan’ın uzun zamandır takip ettiği ve ettirdiği bir kanat oyuncusu… Çok hızlı, bire birde etkili ve savunma arkasına koşu yapabilen, gol becerisi olan bir oyuncu. Takımın gücüne güç katacağı kesin.

Transfer dönemi henüz resmi olarak başlamasa da, Çorum FK, en hareketli ve en iyi transferleri yapan kulüplerin başında geliyor. Sırf bu transferler bile sanırım takımın yeni sezon hedefiyle ilgili bir fikir veriyordur. Bana veriyor mesela.

Yapılan transfer, taraftarları heyecanlandırmış olmalı ki, kim geliyor, kim gidiyor diye her gün özelden arayıp, yazanların sayısı bir hayli fazla.

Taraftarların en çok merak ettiği konulardan biri de Sinan Kurumuş. Kalacak mı, gidecek mi? diye soranların sayısı bir hayli fazla. Şu kadarını söyleyebilirim ki, Sinan Kurumuş, kariyerinin en parlak dönemini geçirdiği Çorum FK’ya yanlış yapmıştır ve yaptığı yanlış nedeniyle de bu kulüpte yeri yoktur. Sanırım, neden daha üst liglerde top koşturamadığını şimdi daha iyi anlıyorum.

Toparlayacak olursak, Çorum FK, 2023 hedefi doğrultusunda, doğru bir transfer politikası yürütmektedir. Şu ana kadar yapılan transferleri, gelecek diğer oyuncularla birlikte bütün olarak değerlendirmekte fayda var. Çünkü, ne kadar iyi oyuncular alırsanız alın, birbirini tamamlamazlarsa hep bir şeyler eksik kalacaktır. Bu yüzden bekleyip görmek lazım.