Diyarbekirspor karşısında oynanan kötü futbol ve iç sahada 2 puan kaybedilmesi moralleri bozsa da, Tekirdağ deplasmanında alınan 4-0’lık galibiyet adeta ilaç gibi geldi. Farklı galibiyetin yanı sıra sergilenen güzel futbol, “rota kupa” parolasıyla hedeflenen şampiyonluğun bir alameti gibiydi.

Ergene Velimeşespor maçının büyük bir bölümünü ekrandan izledim. Sağlıklı bir değerlendirme yapmam mümkün olmayabilir. Yine de, gördüğüm kadarıyla bir değerlendirme yapacak olursam, Ergene Velimeşespor, Çorum FK’nın pas oyunu bozmak adına maça yoğun presle başladı. Bunun için sahanın her yerinde çok koştular ancak yine de oyunu bozamadılar. 15.dakikadan sonra Çorum FK kontrolü tamamen ele alıp, oyunu rakip yarı alana yıktı.

25.dakikada gol perdesini açan Halil İbrahim, ilk yarının uzatmalarında attığı golle de fişi çeken isim oldu.

İkinci yarıda, kontrol yine Çorum FK’daydı. 59’da Batuhan, 69’da İsmet’in golleriyle fark dörde çıkarken, maçın kalan bölümü set oyununa döndü.

Diyarbekirspor maçının aksine, oyuncu değişikliklerini yerinde ve zamanında yapan Teknik Direktör Ahmet Yıldırım, takımını maça iyi hazırlamış. İlk 15 dakikanın haricinde, Çorum FK maçı kazanacak taraf görüntüsündeydi.

Son dakikalarda rakip şuursuzca ataklarla gelirken oyuna Kerem ve Mikail’in girmesi de doğruydu. Ancak, yanlış olan, bu iki futbolcunun bir türlü beklentilere cevap verememeleri.

Maçın genelinde, kötü diyebileceğimiz bir oyuncu yoktu. Diyarbekirspor maçına göre daha kompakt bir futbol oynayan Çorum FK, haftalar ilerledikçe seyir zevki yüksek maçlar oynayıp alacağı skorlarla şampiyonluk hedefine emin adımlarla ilerleyecektir.

Çorum FK’yı şampiyonluğa götürecek en önemli etkenlerden biri, hiç kuşkusuz rekabet olacak. Geçen sezonun aksine bu sezon kulübe çok zengin. Sakatlar artık yavaş yavaş dönüyor. Hasan’dan sonra Seçkin de süre aldı. Umut, Berkay, Emre, Muhsin, Kıvanç ve Muhammet Fettahoğlu’nun da dönmesiyle forma aslanın ağzında değil, midesinde olacak. Bu yüzden, herkes şansını iyi kullanmak zorunda.

Bu haftaki Sakaryaspor maçı elbette ölüm kalım maçı değil. Bu perspektiften bakıp boşa stres yapmaya gerek yok. Ancak, şampiyonluk yarışındaki en önemli rakiplerden biri olan Sakaryaspor karşısında alınacak bir galibiyetin vereceği moral ve yaratacağı motivasyonun artılarını da unutmamak gerek.