(15 yıl öncesi Türkiye’sinden bir kesit!)

Yeni vergiler geliyormuş müjdeler olsun! Olmayan şeyin neyini alacaksın, millet siftah etmeden dükkan kapatıyorum diyor.
Ticaret Odası Başkanımız Kenan MALATYALI, asgari ücreti bırak, ayda Elli Milyon Türk Lirasına çalışanlar ve çalışmak isteyen yüzlerce-binlerce insan var diyor.
Tabii bunları çalıştıranlarla sigorta, vergi ve asgari ücreti ödeyenlerin uğradıkları haksız rekabet te ayrı bir dert. Yürekler acısı bu durumlar varken Millet ekmek derken hükümet pasta yiyin demek istiyor galiba.
8,3 Milyar dolar para batık bankalarda, Devlet bir çok ödenmesi lazım gelen paraları ödemeyip savsaklarken hortumlanan bu bankalara 3 Milyar doları hemen verdi. 5 Milyar dolar daha yakında verecek.
Bir Eylül'de bankalarla ilgili açıklamaları yaparken Sayın Zekariye TEMİZEL ağlanacak halimize öyle güzel gülüyor ve gazetecilere de boy, boy poz veriyor ki şaştım kaldım. Konuşmasının sonunda geçmişte yasalara aykırı yollardan bankaları boşaltanların yaptıklarının yanlarına kâr kalmayacağını söylüyordu. Bu lafa kendi de inanmıyordu ve gülüyordu. Millet zaten hiç inanmıyor. Halk bu sözlere kahkaha ile gülüyor.
Aynı gün Sayın Bakanımız Yaşar OKUYAN diyor ki: “Bakanlığa gelince şunu gördüm sağcı ile solcu.... Ve ya kan düşmanı kişiler.... Nerede birleşiyorlar? Devleti soymakta! Devleti soymak beceri ve marifet sayıldıkça, adamlar ceza almadıkça, alsa bile 1-2 sene hapis yatıp çıktığı, hapiste krallar gibi yaşadığı bir ülkede paralar da tahsil edilmediğinden bu soygunun önüne geçilmiyor, pek te geçilmek istenmiyor. Bu kangren olmuş bir yara, yoksa birileri çıkar kangrenli yeri bir üstünden keser atardı.
Bu cins adamların her yerde adamı var. Mesela adama yurt dışına çıkma yasağı konacak adam bir gün önce uçmuş, yurt dışına gitmiş bile böylesi bir düzen.
Memleket çalkanıyor. Balina avı (hayali ihracat) benim bildiğim kadarıyla bunun mucidi Yahya DEMİREL çok seneler önce sunta ihracatıyla gündeme geldi, söylendi yazıldı. Adam paşalar gibi yedi içti gezdi- şimdi bankaların içini boşaltanlardan biri yine bu şahıs. Eee adam o zaman ceza görmedi ki bu suçu işlemesin. Yine ceza görmeyecek 2-3 yıl sonra yine daha büyük suçla karşımıza çıkacak. Biz Trilyonları götürenleri değil 3 tane baklava çalan gariban çocukları cezalandırdığımız müddetçe ve davaların l5-20-30 senede bile sona ermediği müddetçe bu soygun ve adaletsiz gidiş bitmeyecektir.
Arının bile iyi cinsi adamı ayağından sokmazmış. Farenin akıllısı çuvalı dibinden delmez üstünden yerlermiş. Bunlar fakir fukaranın parasını, bankalarının içini boşaltacak kadar tıynetsiz adamlarmış yazıklar olsun yazıklar olsun.
Yeni vergilerin getirilmesi çok büyük bir yanlış olur. İşsizliği çoğaltır. Önce: 1) Çok süratli olarak batık bankalardaki 8,3 Milyar Dolar tahsil edilmeli, yurtdışına çıkışı önlenmeli, adamlar elini kolunu sallayarak gezerek fakir fukaraya hava atıp tehdit savurmamalıdır.
2) Emlakbank ve Telekom özelleştirilmeli, buna mani olan 2 Bakan (parti yandaşları için yapıyorlarmış bunları) Devletin kasasına girecek 10-ll milyar dolar paraya mani olmamalıdır.
3) Devletin vergi, sigorta ve elektrik v.s. gibi dayısına, amcasına, halasına, teyzesine partiye yakınlıklarına güvenip ödemedikleri (sonra da affetme yetkisini nereden kendilerinde buluyorlarsa) af edenler buralarda yatan katrilyonları toplasınlar, devletteki israfı kıssınlar bütçenin önümüzdeki yıl açık değil fazla verdiğini göreceklerdir.
Görmek için bakmak, halkı dinlemek için kulak gerek. Duyurabildi isek ne mutlu bize.
(11.09.2000)