Çorum Belediye evindeki kayıplara Düzyurtspor’la berabere kalarak 2 puan daha ekledi. Oysa deplasman maçlarındaki başarısını evine de yansıtabilmiş olsaydı bugün diğer takımlar şampiyonluktun umutlarını kesmiş olacaktı.

Önceki hafta Cizre deplasmanında alınan 5-1’lik tarihi galibiyet sonrası Çorum Belediye’nin dünkü rakibi Trabzon temsilcisi Düzyurtspor’du. Havanın güzel olmasının da etkisiyle tribünlerin büyük bölümü doldu. Maça da iyi başlayan Çorum Belediye, önce Yasin, ardından Muhammed Enes’le üst üste iki pozisyondan yararlanamadı. İlk yarının son saniyesinde Doğan can’ın kafa vuruşunda kaleci Kemal’in topu çizgiden çıkartması da maçın kırılma anlarından biriydi.

İkinci yarıya Muhammed Enes’in yerine Abuzer değişikliği ile başlayan Çorum Belediye, galibiyet golünü ararken, 59.dakikada Mert’in kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kaldı. Hakem, Mert’in son adam iken bariz gol şansını engellediği gerekçesiyle kırmızı kartını çıkarttı ama pozisyon her yönüyle tartışmaya açık. Sarıyla geçiştirebilirdi.

10 kişi kalan Çorum Belediye, 62.dakikada savunmada önce Erhan, ardından Özgür’ün hatası sonucu Hakan’ın golüyle yenik duruma düştü. “Bir çuval incir berbat oldu” diye düşünürken, 65.dakikada Çorum Belediye penaltı kazandı. Hakem, Abuzer’in ceza sahasına gönderdiği topun Miraç’ın koyuna çarptığı gerekçesiyle penaltı noktasını gösterdi. İlk yarıda da Doğan Can’ın şutunda top ceza sahasında Özgür’ün eline çarptı ancak penaltıyı vermedi. Birbirinin benzeri iki pozisyona iki farklı yorum yaparak çelişti. Maç içerisinde de zaman zaman ters kararlar verdi.

Penaltıyı genç Selim’le gole çevirip beraberliği sağlayan Çorum Belediye, 10 kişi mücadele etmesine rağmen üstün taraftı. 88’de Doğan Can klasına yakışmayacak bir gol kaçırınca karşılaşma 1-1 bitti.

10 kişi ile yenik durumdan 1 puan almak elbette sevindirici. Ancak lider Uşakspor’un da puan kaybettiği haftada puan farkını 1’e indirmek varken kazanamamak üzücü. Evinde oynadığı 8 maçta tam 13 puan kaybeden Çorum Belediye bu puanları ikinci yarıda mumla arayacak. Belediye tüm maçlarını deplasmanda oynasa sıkıntı değil de, Yusuf Hoca’nın bir an evvel iç saha kayıplarına çözüm bulması gerekiyor.