15 Gün önce yağan yağmurlarla m3 ‘ye 24 kg yağış düştü. Herkes çok sevindi. Ama bu yağışlardan sonra bir haftadır hava biraz soğuk ta olsa günlük güneşlik bir şekilde yeniden açtı. Şimdi bu yağan yağmurun arkasından yeni yağmurlar gelmediği için de bu yağışlar toprağın dişinin kovuğunda kayboldu. Allah hayırlı, bol yağmur ve kar verir inşallah.
* * *
Abdülhamit Han, bundan 113 yıl önce Eruh’ta petrolün yerini işaretlemiş. İlkokulda yani 1950’li yıllarda bize öğrettikleri gibi, padişahlar bilhassa Abdülhamit Han Hazretleri boş insan değilmiş. Ama iç ve dış düşmanlar boş durmamış. Onların aldığı tedbirler de kötüye kullanılmış. Allah bu milletin yüzüne bakmış ta bir Mustafa Kemal işi ele almış ve kurtuluşa Yüce Allah’ın izniyle çok zor günlerden sonra erişilmiştir.
* * *
Benim, Turhal’a ağabeyimle gittiğim 1966 yıllarında ve daha sonraki yıllarda fabrikanın bekçiliğini yapan Hacıağa vardı. O yıllarda bize göre yaşlıydı. 50-55 yaşlarında feleğin çemberinden geçmiş birisiydi.
Hacıağa hoşsohbet birisiydi güzel şeyler anlatırdı. Hanımı Vesile teyze vardı. Vesile Hanım bizim oğul İsmail’e ve ağabeyimin oğlu Ömer’e saçta güzel hamur işleri yapardı.
Hacı ağa karısının becerisinden mutluluk duyar, ben bu karıyı kocasını döve döve aldım, boşattım da kendime nikah ettim der, gevrek gevrek gülerdi.
* * *
04.02.2014 Salı günü, torunum Ahmet’in oğlu Ekrem Asaf Çenesiz’in 1. yaş günü kutlaması evlerinde yapıldı. Güzel bir geceydi. Yakın akrabaların yanında Ahmet’in arkadaşlarından da birkaç kişi vardı. O kadar çok oyuncak hediye olarak getirilmişti ki oyuncaklardan boşalan karton kutuları 2-3 tane büyükçe torbaya doldurdular zor aldı.
Bunu şu yüzden anlatıyorum, şimdiki çocuklar çok talihli her şeyin bol ve güzel olduğu günlerde yaşıyorlar. İinşallah bahtları da açık olur. Sonları daha güzel olur inşallah.
Babası Ahmet’e de 25 yıl önce ilk yaş günü kutlaması yapılmıştı ama o günün şartlarında bu günkünün 10’da biri kadar oyuncak gelmemiş, bu kadar da ciddiye alınmamıştı.
Yüce Allah cümle Muhammet ümmetine sıhhat, afiyet, mutlu, bol ve bereketli bir ömür ihsan etsin inşallah. Amin.
Saygı ve sevgilerimle.