Normal sezonda şampiyonluk ipini göğüsleyemeyen Yeni Çorumspor, Play-Off’tan da olsa şansını sürdürüyor. Yeni Çorumspor’la birlikte Kocaelispor, Karacabey Belediye ve Serik Belediye Play-Off oynayacak. Play-Off oynayacak bu 4 takımdan biri 2.Lig bileti alacak. Yani her takımın kağıt üzerinde yüzde 25 şansı var. Ama ben Yeni Çorumspor’un daha avantajlı olduğunu düşünüyorum.

Yeni Çorumspor, Play-Off’ta Kocaelispor’la karşılaşacak ve ilk maç yarın Çorum’da oynanacak. İki ayaklı maçın rövanşı ise 15 Mayıs’ta Kocaeli’de oynanacak. Yani, yarınki maçta alınacak skor çok önemli. Bu yüzden, sadece yönetim, teknik heyet ve futbolcuların omuzlarına koca şehrin yükünü yüklemek doğru olmaz. Tüm Çorumluların elini taşın altına koyup yüke omuz vermesi lazım. Eğer bu takım Çorum’un ortak paydası ise, Valisi, milletvekilleri, Belediye başkanı, spor taban birlikleri, sivil toplum kuruluşları ve Çorumluyum diyen herkes destek vermek zorunda.

Başkan Fatih Özcan istifadan geri döndükten sonra çok doğru işler yaptı, yapıyor da. Yöneticileriyle birlikte takdire şayan işlere imza atıyor. Doğrusu, yarınki kritik maç öncesindeki kenetlenmeyi bin daha önce hiç görmedim. 7’den 70’e herkes bu maçı konuşuyor. Düşünün ilçeler bile artık bu işin içinde. İlçelerden de otobüslerle taraftarlar gelecek.

Başkanın tüm biletleri satın alıp taraftarlara ücretsiz dağıtacak olması bence tribünlerin tamamen dolmasını sağlayacak. Maçın Kocaelisporlu taraftarlara da ücretsiz olmasının başka bir örneği var mı bilmiyorum ama harika bir jest. Bravo Başkan.

Ben buradan Sayın Valimize de seslenmek istiyoruz. Yarın öğleden sonrayı idari izin ilan etmesi çok yararlı olacak. Kamuoyunda böyle bir beklenti var. Bunun başka illerde de birçok örneği mevcut.

Kocaelispor’la oynanacak iki ayaklı maçta yarın alınacak skor çok önemli. Bu yüzden, taraftarların çok dikkatli olması lazım. Tamamen takımlarını desteklesinler. Hiçbir tahrik ve taşkınlığa kapılmasınlar, taşkınlıklara müsaade etmesinler. Burada alınacak iyi bir skor rövanş için final kapısını aralayacak. Ve ben inanıyorum ki, bu takım bu işi başaracak. Sayın Başkan Fatih Özcan’ın da dediği gibi, “O sene bu sene” olsun.

Buradan Tüm Çorum halkına seslenmek istiyorum. Haydi Çorumlular, tribünleri dolduralım, takımımıza destek olalım.

Son olarak, Sungurlu Belediyespor’la Osmancık Belediyespor arasında oynanan BAL baraj maçına değinmek istiyorum. Atmosfer harikaydı. Endişelendiği gibi herhangi bir olay çıkmadı. Demek ki bazı şeyleri yavaş yavaş aşıyoruz. Ben, iki takımı da tebrik ediyor, Osmancık Belediyespor’a Bölgesel Amatör Lig’de başarılar diliyorum.