Diyarbekirspor, Kocaelispor ve Bayburt İl Özel İdare Gençlikspor maçlarında olmak üzere peş peşe aldığı üç yenilgi ile bir anda zirvenin 13 puan gerisine düşerek şampiyonluk şansını büyük ölçüde yitiren Çorum Belediye için Cizrespor maçı kader niteliğindeydi. Sakat, cezalı ve formsuz futbolcuların çokluğu bile “geçerli mazeret” değildi. Böyle bir durumda futboldan ziyade sonuç önemli. Belediye de istediği sonucu elde ederek biraz olsun rahat bir nefes aldı.

Bu maçla ilgili söylenecek fazla bir şey olmasa da, çıkartılacak çok ders var. Ben, her şeye rağmen kazanmak güzel diye geçiştirerek maçın teknik değerlendirmesine girmek istemiyorum. Ama şunu söyleyebilirim. Belediyespor iyi oynamadığı maçı kazandı. Hem de, son sıradaki ve 14 maçta sadece 7 gol atabilmiş rakibine net fırsatlar vererek kazandı. Dikkat! Yeri geldi, futbolcular yerden kalkmayıp zamana oynadılar ama yine de kazandılar.

Bu maçta bir kez daha görüldü ki, Belediyespor’da kadro derinliği yok. Birkaç sakat ve cezalı olunca hamle şansı kalmıyor. Yönetimin, devre arasında transfer çalışmalarını bu doğrultuda yapması lazım.

Genç futbolculardan Batuhan ve Kıvanç bu sezon ilk kez ilk 11’de forma şansı buldular. Kaptanlık bandını da takan Batuhan, hem de alışık olmadığı ön liberoda görev yapmasına rağmen hiç sırıtmadı. Soğukkanlıydı. Sürekli şans bulması halinde tam bir görev adamı olup yıllarca bu takıma hizmet edebilir.

Kıvanç’ın kendini geliştirmesi lazım. Allah vergisi bir fiziği var. Ama henüz fiziğini de kullanamıyor. Çok çalışması gerek.

Bu maçta da yöneticiler dışında protokol tribününde kimseyi göremedik. Beni esas ilgilendiren nokta tam da burası. Vali, Milletvekilleri, Belediye Başkanı, Emniyet Müdürü vs. neden hiç biri protokolde yok? Hepsinin mi hem de aynı gün ve saatte işi var? Eğer, kalıcı ve ciddi başarılar hedefleniyorsa, bu sadece yönetim, takım ve taraftarla olacak şey değil! Kulübün, şehirle biraz daha iç içe olması lazım. Bence bu noktada biraz eksiklik var.