Doğrusu, Kahramanmaraşspor maçının bu denli zor geçeceğini çoğu kimse beklemiyordu. Kâğıt üzerinde kolay gibi görünen maç, sezonun en zor karşılaşmalarından biri oldu.

Turgutlu ve Serik Belediye galibiyetlerini alan kadro, Kahramanmaraş maçında, Emre ve Muhsin’in sakatlıkları nedeniyle bozuldu. Bu iki oyuncunun yokluğu, hem orta sahayı, hem savunmayı, kısacası Çorum FK’nın kimyasını bozmuş göründü.

Hedefleri doğrultusunda, fazla kredileri kalmayan iki takımın mücadelesinde, orta sahalar çabuk geçildi. Çorum FK, hem orta sahada, hem savunmada yumuşak bir görüntüdeydi. Buna karşılık, hızlı ataklarla Çorum FK kalesinde gol arayan Kahramanmaraş, zaman zaman etkili de oldu. Özellikle, maçın son bölümlerinde puan alabilecek pozisyonlar da buldular.

Maçtaki oyun, son ana kadar 3 neticeye de gebeydi. Maç iki tarafa da gitti geldi. Ama 2-1’lik skorla Çorum FK’da kaldı. Bizim de istediğimiz buydu. 1-0 olsun bizim olsun. Galibiyete sevindik, ama çıkartılması gereken çok dersler var.

‘Hakemler, skora etki etmedi’ diyemeyiz. 3 penaltının çalındığı, 1 golün iptal edildiği ve rakip takımın penaltı beklediği pozisyon ortadayken, hakemleri skorun dışında tutmak doğru olmaz. Verilmeyen penaltı pozisyonu tartışılır ama, iptal edilen gollerinin nizami olduğunu düşünüyorum.

Neticede, Çorum FK 2-1 kazanıp kırılma haftasında hata yapmadı. Bu haftaki Sivas Belediye maçı artık daha da önemli.

Taraftar, harikaydı. Maç öncesindeki “Kenetlen Çorum” kampanyasının da etkisiyle ilgi büyüktü. 4 bine yakın taraftar, soğuk havaya rağmen canı gönülden takımlarını destekleyip, galibiyette önemli pay sahibi oldular. Üzücü olan, tüm çağrılara rağmen protokol tribününün yine bomboş kalmasıydı. Bu kulüp, kaderine bu kadar terk edilmemeli.

Bir de, kale arkası tribünlerini kapatmak, hele de pandeminin zirve yaptığı bugünlerde bana pek mantıklı gelmiyor. İnsanları üst üste yığar gibi tek tribüne toplamanın, salgının yayılış hızını daha da artırabileceği gerçeğini göz önünde bulundurmak lazım. Bu minvalde, bundan sonraki iç saha maçlarında, diğer tribünlere de taraftar alınması ve stat giriş kapılarının da biraz daha erken saatlerde açılmasının uygun olacağını düşünüyorum.