Mehmet Aurelio ile havasını bulan Çorum Belediyespor, Erzincanspor engelini de 2-1’lik skorla aştı ve şekillenmeye başlayan grupta üst sıralardaki yerini biraz daha sağlamlaştırdı. Ancak, henüz eksikler var.

Şu bir gerçek ki, Çorum Belediyespor henüz gelişim sürecinde. Takımda taşlar daha tam olarak oturmadı. Bunu sahada net bir şekilde görmek mümkün. Belediyespor’un biraz daha zamana ihtiyacı var. Güzel olan şey, takımın her geçen hafta üzerine koyması ve tam olarak hazır olmasa da kazanması. 3 maçta alınan 7 puan, her hafta bir önceki maça göre daha iyi olması ve tribünlerdeki coşkunun her geçen hafta artması bunun en belirgin göstergeleri diyebiliriz.

Erzincanspor maçının aslında önceki maçlardan fazla bir farkı yoktu. En belirgin fark, takımın biraz daha coşkulu oynamasıydı. Yoksa, pas trafiğindeki aksaklıklar, geri dönüşlerdeki sorunlar ve dönen topları alamama gibi eksikler devam ediyor. Bu maçta da dönen topları genelde rakip takım aldı. Öne geçen takım, ikinci golü bulup öldürücü darbeyi vuramıyor. Kazanılan 4 maçtaki skorlar da bunu gösteriyor zaten. 3 maçı 2-1, 1 maçı da 1-0. Takım, bir türlü iki farklı üstünlüğü yakalayamadığı için rakibin direncini kıramıyor ve bunun neticesinde özellikle son dakikalar sıkıntılı geçiyor. Ama her şeye rağmen galibiyet güzel şey.

Sahasında 4’te 4 yapan Çorum Belediye’nin son 3 maçında yenilmemesi istikrarı yakalama anlamında çok önemli. İlk deplasman puanını İstanbul’da alan Çorum Belediye, yarın Payasspor’u yener, Pazar günü de sahasında Bucaspor karşısında galip gelirse o zaman rüzgarı arkasına alır. İç sahada kazanan, deplasmanlardan ise puanlarla dönen Çorum Belediye o zaman emin adımlarla şampiyonluğa ilerler.

Çorum Belediyespor’un bu sezonki artılarından biri de Başkan Fatih Özcan ve belirlediği prim sistemi. Primlerin maçtan hemen sonra ve çoğu zaman zamlı ödenmesi belki de Çorum Belediyespor’u şampiyonluğa götürecek en önemli etkenlerin başında gelecek. Başkan Fatih Özcan’ın enerjisinin takıma ve tribünlere yansıdığını rahatlıkla görmek mümkün. İnşallah emeklerinin karşılığını hem kendisi, hem de Çorum alır.