Önceki hafta deplasmanda Akçaabat Sebatspor’u farklı yenerek dikkatleri üzerine çeken ve ilk beş yolunda yeniden umutlanan Çorumspor, dün sahasında Bugsaşspor karşısında kötü bir futbol sergilerken, kaybedilen 2 puandan sonra bir kez daha ayağına kadar gelen şansı tepti.

Bugsaşspor karşısında izlediğim Çorumspor, demek ki Akçaabat Sebatspor’u tesadüfen yenmiş. Kırmızı-Siyahlılar, Gürses Kılıç’ın göreve gelmesine rağmen mehter takımı yürüyüşünü sürdürüyor.

Teknik Direktör Gürses Kılıç’la ilgili net bir şey söylemek için henüz erken. Fakat Akçaabat Sebatspor maçı öncesinde kadroya aldığı genç futbolcuları farklı skorlu galibiyete rağmen sahaya sürmemesi, altyapıya önem vereceği yönündeki sözlerini havada bıraktı. Yine Sebatspor maçı öncesinde “hakemlerden endişe ediyorum” gibi ifadeler kullanması hanesine eksi puan olarak yazıldı.

“Çorumspor, Bugsaşspor karşısında çok önemli 2 puan yitirdi. Bana göre bu kaybın en büyük nedenleri; saha içerisinde organize bir takım olmaktan son derece uzak olunması, yardımlaşmanın az olması, kanatlardan özellikle Hasan Ali’nin hücuma katkı sağlamaması, topun olduğu bölgede çoğalamamak, savunma hattının ileriye çıkıp alan daraltmaması ve en önemlisi takım olarak pres yapılmamasıydı. Açıkçası, kolektif bir ruh yoktu sahada.”

Hâlbuki takım olarak rakip ceza sahasına ne kadar kalabalık gidilirse gol atma şansı o kadar yüksek olur.

Çorumspor hücumda çoğalamıyor.  Çoğaldığı anlarda da bencillik baş gösteriyor.

Maç genelde orta alanda kördöğüşü şeklinde geçti. Zaman zaman az da olsa kişisel hatalardan pozisyonlar bulundu. Fakat bunlardan yararlanamadılar.

Çorumspor’un kötü futbolunda Teknik Direktör Gürses Kılıç’ın hatalı takım tertibi ve yanlış oyuncu değişikliği önemli etken oldu.

Bugsaşspor savunmasını kalabalık tutup ani ataklarla gol bulmaya çalıştı. Çorum’a 1 puan için geldikleri belliydi. İstediklerini de elde ettiler.

Maçın hakemi Onur Salık da sergilenen futbola ayak uydurarak kötü bir maç yönetti. Bunun en büyük nedeni, pozisyonlara uzak kalmasıydı.