Türkiye’de çok güzel şeyler oluyor.

Bütçe açığı her yıl azalıyor, cari açık ta öyle. Ayrıca faizler de çok düştü. IMF’ye çok az bir borç kaldı. İstesek onu da hemen ödeyebilecek durumdayız. Artık borç ta almayacağız sanıyorum.

Yine IMF’ye borç verdiği ülkelere bizim de katkımız olsun diye 5 milyar dolar borç verdik.

Orman yangınları % 50 azaldı. Çıkan yangınlar özel uçaklar sayesinde hemen söndürülüyor. En iyi tarafı da yanan yerler hemen ağaçlandırılıyor ve bu alanların etrafı çevrilerek hayvan vs. sokulmuyor. Çıkan filizler de hemencecik o yanan yeri yeşillendiriveriyor.

Afete uğrayan yerlere en kısa zamanda yardımlar gidiyor. Afet bölgelerine yapılan geçici barınakların yerine hemen TOKİ tarafından çok süratlice kalıcı konutlar yapılıyor.

TOKİ’de ise akıl almaz bir gelişme var. Türkiye’nin her yerinde ev sorununu çok kısa bir sürede en aza indirdi.

Hemen hemen bütün binalarda ısı yalıtımı yapılıyor. Halk ısı yalıtımının faydasını öğrendi. Evlerin dış cephesi boyanırken hemen her bina sahibi mantolama yaptırıyor. İyi bir mantolama %40–45 ısı kaybını önlüyor.

Belediyeler zengin oldular atık su parası vs. ile. Çok güzel şeyler yapılıyor, şehirler yeşillendi. Türkiye yeşillendi. Parklar, ağaçlar ve her mevsime göre çiçeklerle donanıyor.

Asfaltlama köylere kadar ulaştı. Karayollarının başarısı göz kamaştırıyor. Hele de hava yolları.

Tabii demiryolları da buna eklenebilirdi. Çok şeyde olduğu gibi bu nimetten de yine Çorum avucunu yaladı. Tabiî ki Sayın milletvekillerimiz buna dur demesini bileceklerdir. Çorum halkı bunu bekliyor.

Bunlar güzel şeyler tabii ama güzel güzel de bir tutuklama furyasıdır da gidiyor. Hapishanelerde yatan sayısı 3-4 senede 3 katına çıktı. Tabiî ki suçlular cezasını çekmeli ama bu iş sanki biraz aşırıya kaçtı gibi. Kurunun yanında yaş ta yanmasın. Adalet mülkün temelidir. İnsanların adalete güveni tam ve sarsılmaz şekilde olmalıdır.

Sayın başbakan ve adalet bakanı bu konuyu hâkim ve savcılar yüksek kuruluyla konuşmalı ve aksayan yerler varsa düzeltilip halk bu konuda aydınlatılmalıdır.

Saygı ve sevgilerimle.