Ligin boyu iyice kısaldı. Artık her puan altın değerinde. Kocaelispor’a karşı alınan 1 puan belki de takımı hedefe taşıyacak.

Maç öncesindeki son antrenmanda sakatlandığı belirtilen Uğur’un kadroda yer almaması kritik deplasmanda büyük eksiklikti. Ama Uğur’un yokluğunda Mümin Talip savunmayı ayakta tutmayı başardı. Savunmadaki herkes görevini gayet iyi yaptı. Orta saha Diyarbekirspor maçına göre daha derli topluydu. Gerçi Yeni Çorumspor Diyarbekir maçına oranla daha iyi oynadık dersek daha doğru olur. Ancak, ribauntları alma konusundaki eksiklik devam ediyor. Savunmada ve hücumda dönen topları genelde rakip alıyor. Bu maçta da öyle oldu. İleri uç oyuncuları dünkü maçta ofsayda çok düştüler. Bu yüzden, birkaç çok önemli atak olgunlaşmadan sona erdi.

Yine, bu maçta hücuma daha çok adamla çıkıldı ancak final paslarındaki yanlış tercihler nedeniyle önemli fırsatlar kaçtı. Biraz daha dikkatli olunsaydı belki de Yeni Çorumspor Kocaeli’den 3 puanla dönecekti.

İlk yarıdaki pozisyon zenginliği ikinci yarının son 15 dakikası hariç yoktu. Ama özellikle son 5 dakikada maç iki tarafa da gitti geldi. 84’te Erkan’ın orta şut karışımı vuruşunda topun direkten dönmesi Yeni Çorumspor’un, 88’de de Kıvanç’ın altı pastan topu dışarı atması ise deneyimsizlik ve Kocaelispor’un şansıydı.

Neticede maçın hakkı beraberlikti, öyle de bitti. Böylesine zorlu bir deplasmanda alınan sonuca 2 puan kaybedildi gözüyle değil, altın değerinde 1 puan alındı diye bakmak lazım. Futbol olarak da Diyarbekirspor maçına göre takım daha iyiydi. Özellikle hücum anlamında taşların biraz daha oturmasıyla daha iyi işler olacağını düşünüyorum.

Hafta içerisinde genç futbolculardan Hacı Ömer Uzan’la yolların ayrıldığı yönünde açıklama yapıldı. Herkes hata yapar, özellikle de gençlerin hata yapma olasılığı daha yüksek. Her hatada adam göndermeye kalkışılsa bugün takımda oyuncu kalmazdı. Önemli olan hata yapan oyuncuyu kazanmaktır. Bence karar çok ağır oldu.