Bu sezon özellikle deplasman performansıyla dikkat çeken Yeni Çorumspor iç saha kayıplarına bir halka da Tarsus İdmanyurdu maçına ekledi. Ama bu kez kaybedilen 2 puandan ziyade alınan 1 puanın önemi oldukça büyük.

Maç öncesinde “sabırlı oynayacağız” diyen Teknik Direktör Bahri Kaya, sahaya sürebileceği en iyi kadroyu sürdü. Yani, oyuncu tercihleri doğruydu. Özellikle ilk yarım saatte etkili bir futbol sergileyen Yeni Çorumspor gole yakın oynayan taraftı. Ancak hücumda yine yanlış pas tercihleri ve kötü vuruşlar nedeniyle golü bulamadı.

İlk yarının son dakikalarında sakatlanan Kerem’in oyundan çıkması yeni Çorumspor’un oyun planının da değişmesine neden oldu.

İlk yarının son uzatma dakikasında kullandığı serbest vuruşta yaptığı rastgele vuruşla topu rakibe veren ve az daha takımının gol yemesine neden olan Osman, ikinci yarının en iyi oyuncularındandı. Burada, Osman her ne kadar az daha gol yemeye sebep olsa da, en büyük hata topu Osman’a bırakan Ertuğrul’undu. Genelde serbest vuruşları kullanan Ertuğrul bu pozisyonda da topu bırakmamalıydı.

İkinci yarıda ilk yarıdaki Yeni Çorumspor’u aradık. Oyunun bu bölümünde kontrol Tarsus İdmanyurdu’na geçmesine rağmen özellikle son dakikalarda net pozisyonlar bulan taraf Yeni Çorumspor’du. Hakan biraz iyi olsa Yeni Çorumspor sahadan galibiyetle bile ayrılabilirdi. Hakan’ın henüz hazır olmadığını gördük. Oysa ilk yarının yarısı geride kaldı. Sadece Hakan değil, Fatih ve Berat Ali gibi direkt skora etki edebilecek oyuncuların da artık hazır olması gerekiyor. İlk yarı bitecek neredeyse.

Kaybedilen Gümüşhünespor ve Pendikspor maçlarında ortada futbol diye bir şey yoktu. Ama Tarsus maçındaki mücadeleci futbolu artı hanesine yazdım. Keşke her puan kayıpları böyle olsa.

Tarsus maçında da 2 puan kaybedildi ama ben buna “kayıp 2 puan” gözüyle değil, “kazanılan 1 puan” gözüyle bakıyorum. Yarıştaki rakiplerle oynanan bu tür maçlarda kazanmak kadar yenilmemek de çok önemli.

Son 3 maçta alınan galibiyetler nedeniyle Tarsus maçında tribünlerin büyük bölümü doluydu. Ama seyirci sayısı yine taraftar sayısından fazlaydı. Taraftarların artık devreye girip takıma puanlar kazandırması lazım. Bir de, eğer bu takım Süper Lig’i hedefliyorsa taraftar profilinin bir an önce değişmesi gerekiyor.

Sahada dostça geçen maçın bitiminde ceviz kabuğunu doldurmayacak sebeplerden dolayı yaşanan olaylar üzücü. Taraftar profili değişmeli dediğim şey işte tam da bu. Tahriklere kapılmayacaksın, takımına zarar verecek hal ve davranışlardan uzak duracaksın. Umarım o günleri görürüz.