Türkiye’de gündemi o kadar eften püften şeyler oluşturuyor ki, akıllara ziyan. Dipsiz doruksuz mesnetsiz bir yığın absürd haber. Yahu bunlar kendilerini Tanrının yerine koydular. Ahkam kesiyorlar. Fetva veriyorlar. Şimdi de neymiş. Sigara içenin cenaze namazı kılınmazmış. Samsun Müftüsü olan akademisyen şahıs, alkol ile sigaraya aynı gözle bakıyormuş. Ramazan'da alkol ne ise sigara da o diyor.

Sakarya Üniversitesi'nden kendisini inanan bir hekim olarak tanımlayan Doç. Dr. Hüdaverdi Küçüker'e göre ise sigara içenin cenaze namazı kılınmazmış. Allah böylelerine akıl fikir versin. Efendim şimdi diyecekler ki, sen bu zararlı maddeleri savunuyor musun? Asla tasvip etmiyorum. Alkolü de, sigarayı da. İnsan sağlığına ne zararlı ise o savunulamaz. Ancak, kendisini (haşa) tanrının yerine koyup ahkam kesenlere ne demeli? Sonra kimin günahkar, kimin günahsız olduğunu nereden biliyorsun?

Süleyman Çelebi Mevlid’de ne diyor: “Bir kez Allah dese şevk ile lisan

Dökülür cümle günahlar misli hazan”

Ya Mevlana hazretlerinin şu sözlerine ne demeli:

“Gel, gel her ne olursan ol yine gel.

 İster kafir, ister Mecusi, ister puta tapan ol yine gel,

Bizim dergahımız, ümitsizlik dergahı değildir,

Yüz kere tövbeni bozmuş olsan da yine gel… “

Senin cenaze namazı kılınmaz dediğin o insan belki bir zamanda içten gelerek “Allah!” dedi ve Allah onun tüm günahlarını affetti. Yüce yaratan tüm günahlarını sonbahar yaprakları misali döktü. Bunlar ortada iken sizler bu gücü nereden alıyor sunuz? Kafanıza göre insanları cennete cehenneme sokuyorsunuz. Cenaze namazını kılmıyorsunuz.

Bu güzel ülkemin gündeminde bunlar tartışıla dursun, TV kanallarının birinde haber spikeri ironik bir biçimde habere girdi. “Sayın seyirciler. Gündem yaratmada üzerimize yok. Tosun gibi bir gündem maddemiz daha doğdu” dedi. Ben şaşkınlıkla bunları izlerken asıl haber geldi:

Müslümanın Diyeti adıyla yeni bir kitap yayınlayan Kemal Özer'den şok açıklamalar! Şişmanlık Allah katında günahtır!

İşte size bir fetva daha. Neresini tartışacaksınız. Akıllarınca insanları günah ile sevap arasına sıkıştırmaya çalışıyorlar. Bilmiyorlar ki, temiz, dürüst, saf ve inanç sahibi insanların inançlarını ve duygularını sarsıyorlar.

Lütfen bizim inançlarımızla oynamayın.