Türkiye profesyonel futbol liglerinde play-off maçlarıyla birlikte 2019-20 sezonu bitti. Ama tartışmalar bitmedi, yakın zamanda bitecek gibi de görünmüyor. Tüm liglerde düşmenin kaldırılması kararının açıklanması yeni bir tartışmanın da fitilini ateşlemiş oldu. Şimdi de Süper Lig ve 1.Lig’de takım sayısının 22’ye çıkartılması için adeta bir kampanya başlatılmış durumda. Bu liglerde takım sayısı 22’ye çıkar mı bilinmez ama bilinen bir şey var ki, o da her bitişin yeni bir başlangıç olduğu. İşte bu minvalde Çorum Futbol Kulübü’nde de biten sezonun ardından yeni sezonun hazırlıkları tüm hızıyla devam ediyor.

2.Lig’deki ilk sezonunun ilk yarısında fırtına gibi estikten sonra ikinci yarıda yaşanan düşüşün ardından ligi 11.sırada tamamlamak elbette bir başarı değil. Ancak çıkartılması gereken çok dersler var. Ben, gerekli derslerin çıkartıldığını düşünüyorum. Pandemi sürecinde kulübün sosyal medya hesaplarında yapılan canlı yayınlara konuk olan futbolcular yaşanan düşüşü “şanssızlık” olarak değerlendirdiler. Evet, şanssız puan kayıpları yaşandı ancak düşüşün en büyük nedeni geçen hafta Başkan Fatih Özcan’ın da canlı yayın programında açıkladığı gibi devre arasında ayrılanların yerinin doldurulamamasıydı. Buradan yola çıkarak Başkan’ın ve teknik heyetin olaya doğru pencereden baktıklarını ve gelecekte böyle bir duruma müsaade etmeyeceklerini düşünüyorum.

İşimiz gereği Başkan’la sürekli diyalog halindeyiz. Son dönemlerde yaptığımız görüşmelerden vardığım kanaate göre, yeni sezonda taraftarı hop oturtup hop kaldıracak, özellikle iç sahada başarılı sonuçlar alacak bir takım kuruluyor. Hatta, daha da ötesi diyebilirim.

Başkanla her konuşmamızda transfer listesinin güncellendiğini ve çıtanın yükseldiğini görüyorum. Bu da beni umutlandırıyor. Nasıl umutlandırmasın ki! Transfer listesindeki oyuncuları öğrenince eminim siz de heyecanlanıp hayaller kurmaya başlayacaksınız.

Hem sürprizlerin bozulmaması, hem futbolcunun maliyetinin artmaması için Başkan Fatih Özcan’ın ricası üzerine isimleri kamuoyu ile paylaşmıyoruz. Ama emin olun, o transferler gerçekleşirse 1.Lig hedefi daha ilk sezonda gerçekleşebilir. Transferlerin bir an evvel gerçekleşmesini sabırsızlıkla bekliyorum.

Yapılacak nokta transferlerle keyifli bir sezon geçireceğimizi düşünüyorum. Tabii, bunun bir de mali boyutu var. Şu ana kadar Belediye’nin sponsorluğu dışında herhangi bir gelir kaydedilemedi. Bu noktada, stat gelirleri daha da önem kazanıyor. Bu yüzden yeni stadın sezona mutlaka yetişmesi lazım. Yeni stat bu sezon da açılmazsa hem büyük bir skandal, hem de büyük bir kayıp olur. İlgili kurumların eksikleri bir an evvel tamamlaması lazım.

Yeni stat hizmete açıldıktan sonra maç başına kiralanması en akılcı yol olur. Çünkü diğer türlü bakım ve personel maliyeti ciddi bir bütçe gerektirir. Bu da kulüp için ciddi bir gider demek. Bu yüzden, maçlığına kiralanması daha mantıklı. Sanırım kulüp de bu yolu tercih edecektir.