Çorum Belediyespor ilk hazırlık maçında Yeni Amasyaspor ile 1-1 berabere kalırken, iki hazır olmayan takımın maçı sonunda gazete sayfalarını “Dostluk kazandı” manşetleri süsledi.

Yeni Amasyaspor’un yeni sezon hazırlıklarına başlayalı 1 hafta olduğunu hatırlatırsak, 20 gündür yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Çorum Belediyespor’un maçta rakibine oranla daha diri ve daha hazır olmasını bekledim açıkçası.

Ama görüntü öyle değildi.

İlk hazırlık maçı tabiki ölçü olmamalı!

Ama ve lakin 20 gündür devam eden çalışmaların da saha içinde bir meyve vermesi gerekmez mi?

İlk yarı sağ bekte, ikinci yarı sol bekte oynayan genç futbolcu Hacı Ömer kadar mücadele etmekte gerekmez mi?

İkinci yarı oyuna giren Emrah Kaya’nın ceza sahası içine taşıdığı 7 topun forvet elemanları tarafından sadece 3’ünü olumlu kullanması gerekmez mi?

Takımın ağabeyi konumundaki isimlerin sinirlenip genç futbolcuları maç içinde fırçalamak yerine, saçlarını okşayıp daha iyisini yapabilirsiniz demesi gerekmez mi?

Gerekirdi!

Ama gerek duyulmadı sanırım!

Nihayetinde ilk hazırlık maçı!

Bundan sonraki hazırlık maçlarında gerek duyulacağına inancım tam.

Yeni stat, yeni tesis, yeni başkan, yeni yönetim, yeni hoca, yeni futbolcular ile başarılarla dolu bir sezon geçirmek her Çorumlunun olduğu gibi benimde en büyük temennim.

Lakin böylesine bir sezon isteniyorsa!

Önlemlerin de başta alınması gerekiyor.

Yeni Amasyaspor maçında görünen eksiklikler şunlardır, bunlardır demeyeceğim!

Çünkü teknik heyetin de bu eksikleri gördüğünü ve eksiklikleri giderme noktasında çalışmalarına tam gaz devam edeceğine inancım tam!

Görelim mevlam neyler, neylerse güzel eyler...

***

İlimizin Bölgesel Amatör Lig’de ki temsilcisi Sungurlu Belediyespor ise yeni sezona Çorum’da hazırlanıyor.

Kırmızı-Beyazlıların 1.Amatör Küme’de şampiyon olduktan sonra, gerek ilçedeki potansiyel ile gerekse Abdulkadir Şahiner gibi bir isimin spora olan sevgisi ile Sungurlu Belediyespor’un Bölgesel Amatör Lig’de şampiyonluğa oynayacak bir kadro ile yeni sezona gireceğini düşünmüştüm.

Beklediğim gibi olmadı.

Bütçenin çoğunluğu 1.Lig’de mücadele edecek olan voleybol erkek takımına aktarılırken, BAL’da mücadele edecek olan futbol takımına ise genç kadro ile devam edin denildi.

Bunun üzerine Hüseyin hoca mevcut kadro ve dışarıdan denenmeye gelen futbolcular ile bir takım oluşturma çabası içine düştü.

Bunu da şuana kadar kısmen başardı.

Antrenmanları takip ettim, Çorum Belediyespor U19 takımı ile oynanan hazırlık maçını da izledim.

Elde ki mevcut futbolcular ve daha sonra yapılacak birkaç takviye ile Sungurlu Belediyespor’un şampiyonluğa oynamasa da, seyir zevki yüksek bir takım olacak izlenimi verdi.

Çünkü Sungurlu halkı, voleybol kadar futbolu da hakediyor!