Önceki hafta evinde başarılı sonuçlar alan Cizrespor’u hem de 5-1 gibi farklı bir skorla yenerek 2.sıraya yükselirken, büyük sükse yapmıştı. Kırmızı-Siyahlılar, iç sahada Osmaniyespor ve Elaziz Belediye maçlarında aldığı sonuçlarla üzdüğü taraftarlarını sevindirmişti.

Cizrespor galibiyetinden sonra sahasında Düzyurtspor’u konuk eden Çorum Belediye, yine berabere kalarak taraftarlarını bir kez daha kahretti. Mert’in kırmızı kart görmesinden sonra yarım saatten fazla süre 10 kişi oynayan Çorum Belediye, yenilgiden beraberliği sağladığı için 1 puanı iyi sonuç olarak görüyorum. Ancak kaçan golleri de gözümün önüne getirince kaçan 3 puana üzülüyorum.

Taraftarların yoğun ilgi gösterdiği maça atak başlayan Çorum Belediye, ilk dakikalarda Muhammed Enes’le hem de üst üste iki kez gol fırsatından yararlanamadı. 16.dakikada Doğan Can’ın şutunda top ceza sahasındaki Düzyurtsporlu savunma oyuncusu Miraç’ın eline çarparken, hakem pozisyonu iyi süzemedi. Bence pozisyon penaltıydı.

İlk yarının son saniyesinde Doğan Can’ın kafa vuruşunda kaleci Kemal topu gol çizgisinden çıkartınca devre golsüz eşitlikle tamamlandı.

Çorum Belediye ikinci yarıya ilk yarıda bir varlık gösteremeyen Muhammed Enes’in yerine Abuzer’le başladı. Anlamadığım şey, madem Abuzer’in sakatlığı geçti ve kadroda, neden maça ilk 11’de başlamadı?

İkinci yarıda oyunu rakip yarı alana yıkan Çorum Belediye, 57.dakikada Murat Hacıoğlu’nun ortasında Doğan Can’ın kafa vuruşunda top direği sıyırarak auta gitti. Çorum Belediye rakip kalede gol ararken, kaptırdığı toplar kalesinde tehlikeye neden oldu. Nitekim 59.dakikada ani gelişen Düzyurtspor atağında, savunmanın arkasına sarkan Mustafa, Mert tarafından faulle durdurulunca, hakem Mert’e direkt kırmızı kartını çıkarttı. 10 kişi kalan Çorum Belediye için zorlu dakikalar başladı. 62.dakikada Düzyurtsporlu Hakan, savunmada önce Erhan, ardından Özgür’ü ekarte ederek topu Çorum Belediye filelerini gönderdi. Şampiyonluk mücadelesi veren bir takımın hem de sezon başından beri bu kadar kolay gol yemesine bir anlam veremiyorum. Belediye bu savunmaya göre gerçekten çok iyi puanlar topladı.

66.dakikada Çorum Belediye Abuzer’in ortasında Miraç’ın ceza sahasında topu elle oynaması üzerine penaltı kazandı. Genç Selim topu filelere göndererek skora denge getirdi.

Çorum Belediye 10 kişi ile oynamasına rağmen iyi mücadele etti. 88.dakikada Abuzer’in pasında Doğan Can bomboş durumda topu üstten auta attı. Hâlbuki bir hafta önce Cizrespor maçında aynı pozisyonda topu ağlarla buluşturdu. Kaçırdığı bu gol klasına yakışmadı.

Çorum Belediye 2 puan daha kaybetmesine rağmen 2.sıradaki yerini korudu. Ancak savunma beni endişelendiriyor. Sürekli yana ve geriye oynuyorlar. Belediyespor’un hedefe ulaşabilmesi için artık istikrarı yakalaması ve mehter takımı gibi iki ileri bir geri yapmaması lazım. 30 golle ligin en golcü takımı olan Çorum Belediye, yediği 17 golle de hedefe oynayan takımlar arasında en fazla gol yiyen takımlarından biri olarak dikkat çekiyor. Yediği basit goller olmasa belki de bugün açık ara liderdi.

Maçın hakemi Enes Kankapara kötü bir yönetim sergiledi. Verdiği ve vermediği kararlarla çok tartışıldı.