11 Temmuz 2017 tarihli ÇORUM HABER Gazetesi’nde, “Avni Çelik ve İsmet Çenesiz hayırsever iş adamları listesinde” diye yazıyordu. Capital Dergisi’nden alıntılanan haberde benim için Ece Holding kurucusu diyordu.

Bu tür haberler tabiî ki mutluluk veriyor. Tekrar burada yazmamın sebebi ise geleceğin gençlerine bir uyarı, bir rol model vesilesi olması içindir. Gençlerimiz, gelecek nesillerimiz böyle güzel işlerde hep önde olurlar inşallah.

* * *

Türkiye enerjinin ipek yolu! Bugün Türkiye’yi böyle bir seviyeye getirenlere sonsuz teşekkürler. Enerjide önemli aktörüz. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere o mevkiye hakiki olarak yakışmak başka bir şey.

Gazetelerde altın fiyatlarının son 4 ayın en düşük seviyesinde olduğu yazılıyor. Parası olan düşük seviyelerden altın alabilir ama kredi vs çekerek altın almak doğru değildir.

Altın her zaman için en iyi yatırım aracı olarak sayılır.

Türkiye, ikinci çeyrekte daha hızlı büyüyecek. Öngörüler bu şekilde.

Enerji üssü olmamız için hiçbir engel yok.

İnsanlar, devletler zenginleştikçe ve güçlendikçe ortağı ve dostu çoğalıyor.

Türkiye Gazetesi’nde haberini okuduğum, İhlas Holding ile– Çin stratejik işbirliği ortaklık anlaşması bunun en güzle örneklerindendir.

İhlas Holding Başkanı A. Mücahit Ören ‘İpekyolu kalkınması için büyük işler başarmayı hedefliyoruz’ diyor. Hep daha yükseğe hedefler koymalı ve o hedefe erişince de yeni hedeflere göz dikmeliyiz.

Yine dünya petrol kongresinde Türkiye’nin hedeflerini anlatan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, ‘Enerjiyi barış ve refah kaynağı haline getirelim’ diyor.

Türkiye’nin kuzeyde ve güneyde doğalgaz ve petrol faaliyetlerine odaklandığını belirten Enerji Bakanımız Sayın Berat Albayrak, ‘bunun Akdeniz ve Karadeniz’in öneminin anlaşılması Türkiye’nin enerji güvenliğinin güçlendirilmesi ve bölge coğrafyasına katkı yapması açısından önemli olduğunu düşünüyoruz’ diyen Sayın Bakana başarılar diliyoruz.

Tuz gölüne yapılacak depolamanın Türkiye’ye doğalgaz gelmediği zamanlarda çok işe yarayacağı yazılıyor. Yedeği olan yorulmaz burada geçerli.

Tedarik ve iletimde güvenli bir konumda bulunmayan ülkelerin ulusal güvenliği tehdit altında demektir. Güvenlik hiçbir zaman tehdit altında bırakılmamalıdır.

Zaten devlet adamlarının ileri görürlüğü ve büyüklüğü yılar öncesinden bu olaylara parmak basmasıyla belirlenir.

Türkiye bu önlemleri almakta çok başarılıdır. Bu başarı Sayın Erdoğan kadar hükümetin kararlı çalışmaları sayesinde oluşmuştur.

Başarı cesaret, çalışma ve önceden yolların belirlenmesinden geçer.

Her türlü girişimin Türkiye’ ye başarı ve kalkınma getirmesi dileğiyle.

15 Temmuz hain darbe girişiminde şehit olan vatandaşlarımıza ve tüm geçmiş şehitlerimize yüce Allah’ tan rahmetler diliyorum. Allah milletimizi bu ve buna benzer hain ve yıkıcı girişimlerden hep korusun ve kollasın inşallah.

Saygı ve sevgilerimle.