Bacada yatan oğlan, gömleği keten oğlan
Anasına darılmış, damda yatan oğlan
Aman şeker oğlan, aman şeker oğlan,
yandım bekar oğlan
Anasına darılmış, damda yatan oğlan
Aman şeker oğlan, yandım bekar oğlan
Anasına darılmış, damda yat sen oğlan
Bacada gezen oğlan, gömleği keten oğlan
Ah gece gelme gündüz gel, horozdan korkan oğlan
Bacaya serdim kilim gel otur benim gülüm
Ne dedim de darıldın, tutulsun ağzım dilim
Aman şeker oğlan, yandım bekar oğlan
Anasına darılmış, damda yatan oğlan
Aman şeker oğlan yandım bekar oğlan
Aman şeker oğlan, yandım bekar oğlan
Anasına darılmış, damda yatan oğlan
Aman şeker oğlan
Halk türküsü
*
Okulumuzun öğrencileri, son sınıfta bir öğretim yılı boyunca haftada üç gün işletmelerde çalışır. Mesleki deneyimlerini geliştirmek üzere, okul sonrası çalışacağı işletmeleri yakından tanımaları sağlanır. İşletmelerde eğitim alan öğrencilerimizi ve işyerlerini denetlemek için de öğretmenler görevlendirilir. Karşılaşılan olumsuzluklar çözülmeye çalışılır.
Mesleki eğitimlerini işletmelerde yapan öğrencilerimiz farklı sorunlarla karşılaşır. Büyük bir kısmı o güne kadar ailesinin kazandığı parayı harcamıştır. İlk kez para kazanmak, sanayide çalışanlarla bir arada bulunmak gibi bazı ilklerle tanışır.
Yine bir işletmeye gitmiştim. Yemek paydosu verilmiş. Karınlarını doyuran işçiler, çay vb. derken sohbeti bir hayli koyulaştırmış. Söz dönüp dolaşıp evlilik konusuna gelmiş. Hayırsever patron, öğrencimize, evlenirken nelere dikkat etmesi gerektiğini dilinin döndüğünce anlatmaya çalışıyordu.
Evleneceği kızın ailesinin mutlaka varlıklı bir aileden olması gerektiğini anlatıyordu. Devamında ağzından baklayı çıkardı. Kaynanasının mutlaka genç olmasını, güzel olmasını özellikle de dul olmasını öğütledi.
Büyük düşünen patron, bana hayırseverliğiyle ünlü; demokrasisi, ekonomisi çok gelişmiş bir ülkeyi anımsattı. Yoksul ülkelere sayısız yardım yapan ülkeyi…
*
Sadece dişli çark için kullanılan tezgahın adı AZDIRMA FREZE TEZGAHIDIR Yerel gazetelerde “Azdırmacı frezeci aranıyor” şeklinde işçi arama ilanı görürseniz yanlış anlamayın.