Fazla söze gerek yok. Birileri yine bizimle kafa buluyor.
Daha önce de dünyanın bir başka yerinde, bir başka ülkesinde benzer sorun yaşanmış. Devlet büyükleri bu soruna çare bulabilmek için yurt dışından damızlık erkek ithalatı için harekette geçmiş. Sorup soruşturmuşlar. Kılı kırk yarıp; ince eleyip, sık dokumuşlar. En delikanlı erkekleri bulmak için ülkemize gelmişler. Kahraman evlatlarımız bayrağımızı bir başka ülkenin dağlarında dalgalandırmak için her şeyi göze almışlar.  
Bereket versin ki, adı geçen ülkenin yetkilileri haberleri yalanladılar.  Yalancının mumu yatsıdan önce söndü. Bir süre sonra aynı yalan yeniden ortaya sunuldu.  Yine aynı yollardan geçeceğiz. Yine haber yayınlanacak. Bir süre sonra yeniden ortaya çıkacak.  
Evlenecek kız bulamayan baba yiğitler hem damat olacaklar, hem de para kazanacaklar. 
Bizde bu kadar çok boğalar, ala tosunlar, koçlar olduğu sürece benzer türden yalanlar eksik olmayacak. 
Yetersiz erkek nüfusu nedeniyle zor günler yaşayan İzlanda, sorunun çözümü için ülkede yaşayan göçmenlere, İzlandalı kadınlarla evlenmeleri durumunda aylık 5000 dolar ödeyecek mi? 
“Dünyanın en yaşanılası, refah düzeyi en yüksek ülkelerinden biri olan İzlanda, yetersiz erkek nüfusu nedeniyle zor günler yaşıyor. Güzellikleriyle dillere destan olan İzlandalı kadınlar, ülkede erkek nüfusunun yetersiz olması nedeniyle evlenecek erkek bulamıyorlar.  



İzlanda hükümeti ise çözüm için ülkede yaşayan erkek göçmenlere göz dikmiş durumda. İzlandalı kadınlarla evlenecek olan erkek göçmenlere aylık 5000 $ ödeme yapacak!” 
Dünya genelinde en çok paylaşılan haberlerden biri haline gelen bu haber sonrasında, İzlandalı kadınların Facebook hesapları dünyanın farklı ülkelerinde yaşayan erkeklerin akınına uğramış durumda. Güzel, çirkin ayrımı gözetmeksizin gördükleri her İzlandalı kadına doğrudan evlilik teklifinde bulunan erkekler, birçok İzlandalı kadının sosyal medya hesaplarını kapatmasına neden olmuş durumda. 
Gerçekte “uydurma” olan bu haberin çok fazla ciddiye alınması ve başvuruların çok fazla olması nedeniyle hükümet yetkilileri bile bu konuda ciddi ciddi açıklama yapmak zorunda kalmışlar. Haberin gerçek olmadığını dile getiren yetkililer, yine de içinde bir umut kırıntısı kalan göçmen veya göçmen adayı erkeklerin işin ciddiyetini anlaması için, haberde belirtilenin aksine İzlanda’da erkek nüfusunun kadın nüfusuna göre daha fazla olduğu bilgisini de grafiklerle paylaşmışlar. 
En çok başvurunun yapıldığı ülkelerden biri olan Mısır’da, başvuruların ve yöneltilen soruların yoğunluğuna daha fazla dayanamayan Danimarka’nın Mısır Büyükelçiliği, Facebook üzerinden açıklama yapmak zorunda kalmış.  
Haber ülkemize de yavaştan gelmeye başladı. Haberi görüp heyecana ve hayallere kapılacak olan arkadaşların bilgi sahibi olması dileğiyle.