Önceki hafta Ankara deplasmanında, Türk Telekom karşısında oynadığı kötü futbolla 4-1 gibi farklı bir skorla yenilip hezimete uğrayan Çorumspor, kendisini gibi zor günler geçiren ve önemli eksikleri bulunan Şanlıurfaspor karşısında, olmazsa olmaz maçlarından birine çıktı. Kırmızı-Siyahlılar, zor da olsa galip gelerek ilk 6’ya girme şanslarını devam ettirdiler.

Maçan ilk yarısında Çorumspor için söyleyebileceğimiz çok olumlu şeyler yok. Top Çorumspor’da iken akıl almaz pas hataları yapıldı. Bunun sonucunda da rakip takıma hücum olanağı sağladılar. Sağ bekte Erkam, sol bekte ise Uğurtan hücuma çıktıklarında etkisiz kaldılar. Kaybettikleri toplar geriye dönüşlerde ağır kaldıkları için Çorumspor kalesinde tehlike oldu.

Maçın ilk dakikalarında Taylan’ın alt köşeye giden topu kaleci Hüseyin mükemmel önledi. 13. dakikada, kaleci Hüseyin ve Abdullah’ın büyük hatasında Taylan topu boş kaleye gönderemedi. Bana göre bu pozisyon maçın kırılma anıydı.

Çorumspor’un ilk yarıdaki en önemli sorunlarından biri de, top kendilerine geçtiğinde bir türlü atak girişimlerinin istenilen düzeyde olmamasıydı. Orta sahada Ali Kemal, ayağına gelen topları çok olumsuz kullandı. Veysi’nin yokluğu maç boyunca hissedildi. Cemal ise oyuna ağırlığını koyamadı. Maç eksikliği fazlasıyla hissedildi. Adem’in varlığı ile yokluğu belli değildi. Eren ise, yeterli desteği bulamayınca etkisizdi. Bunda sakatlığının da etkisi büyüktü.

İkinci yarıya Adem’in yerine Ferdi’nin başlaması ve Ali Köse’nin de biraz kıpırdanmasıyla Çorumspor hücumda daha etkili oldu. Nitekim Ali Köse, Eren ve Ferdi üst üste pozisyona girdiler ancak bunlardan yararlanamadılar.

59. dakikada, Sağdan Ali Cemal’in yaptığı güzel ortada, ön direkte Ferdi şık bir kafa vuruşuyla topu filelere gönderirken, Çorumspor’a skor üstünlüğü kazandırdı. Golden sonra konuk takım savunmasını orta sahaya çıkartarak Çorumspor kalesinde baskı kurdu. 64. dakikada, Erkam savunmadaki yerini alamadan kullanılan taç atışında, Adlan’ın pasında Yertek’in golü skoru dengeledi. Savunmada, Erkam’ın yanı sıra Abdullah çok kötü bir performans sergiledi. Son haftalarda Abdullah’ta gözle görülür bir düşüş olmasına rağmen Murat’a şans verilmemesini anlayabilmiş değilim.

Serdar Bayrak’ın yerine oyuna giren Ali Cemal, sağ ayaklı olmasına rağmen solda oynatılınca etkili olamıyor diye düşünülürken, bu futbolcunun uzaklardan orta şut karışımı vuruşunda kaleci Ayhan topu elinde kaçırdı, yardımcı hakem de topun çizgiyi geçtiğini belirterek santraya koştu. Çorumspor bu ilginç golle bir kez daha öne geçti.

Kalan dakikalarda, zaman geçirmeye yönelik hareket eden Çorumspor, zor da olsa 2-1 kazanarak ekstra play-off şansını kalan haftalara taşıdı.