Sezon öncesinde “düşer” gözüyle bakılan Yeni Çorumspor, 13.hafta maçında konuk ettiği lider Manisa Futbol Kulübü karşısında özellikle ilk yarıda oynadığı futbolla bir kez daha beğeni topladı. İkinci yarıda biri penaltıdan olmak üzere yediği iki golle sahadan 2-0 yenik ayrıldı. Bu yenilgi, şampiyonluk umutlarını iyice azaltmasına rağmen ilk beş umudu güçlü şekilde devam ediyor.

Maçın teknik analizini zaten hafta içerisinde meslek büyüklerimiz ve Bahri Hoca yaptılar. Bu yüzden ben başka konulara değinmek istiyorum.

Birincisi; forma kampanyası... Dün itibariyle kampanyada satılan forma adedinin sadece 1050 olduğunu üzülerek öğrendim. Bu rakam bir zamanlar “Anadolu Kaplanı” diye anılan Çorum gibi bir kent için devede kulak bile değil. Hele de, Süper Lig hedefiyle kesinlikle bağdaşmıyor. Ben, başta Ticaret ve Sanayi Odası ile esnaf odaları olmak üzere Çorum’un lokomotif kuruluşlarını kampanyaya katılmaya davet ediyorum.

Başkan Fatih Özcan kampanyanın ana amacını geçtiğimiz hafta düzenlediği basın toplantısında tüm ayrıntıları ile anlattı. Kulübe mali kaynaktan ziyade Çorumspor sevdasıyla yetişen bir nesil hedeflediklerini söyledi. Bence harika bir proje. Kesinlikle desteklenmeli. Kampanyadaki 19 bin forma hedefine çoktan ulaşılmış olması gerektiğini düşünüyorum.

İkinci bir konu, maçlarda stada kaçak girişlerle ilgili. Bu konuda çok farklı söylentiler ve iddialar var. Özellikle, girişlerde biletlerin yırtılmadığı ve ikinci kez dağıtıldığı iddia ediliyor. Bir de, oynanacak maçla ilgili biletin basılmadığı için eski biletlerin satıldığı ile ilgili iddialar var. Bunlarla ilgili araştırmayı tabi ki kulüp yapacak.

Beni rahatsız eden bir olay da, Manisa maçından sonra yaşandı. Süper Lig’i hedefleyen bir kulübün taraftarları ve hele de altyapı oyuncuları rakip takım futbolcularından forma alamaz. Maalesef Manisa maçından sonra böyle bir tabloya şahit oldum. Umarım tekrarlanmaz. Forma alacaksanız gidin storeye Çorumspor forması alın ve Çorumspor’a destek olun.

Bir diğer konu, kulübün isim değişikliği ile ilgili. Çorumspor efsanesini geri döndürmek elbette her Çorumsporlunun hayalidir. Ancak, faizlerini de düşünürsek, geçmiş borçlarla ilgili tahmini bir rakam söylemek bile mümkün görünmüyor. Çorumspor’un devir işlemleri başlasın, görün bakın ne alacaklılar çıkacak.

Varsa yönetimin böyle bir düşüncesi, el altından hazırlıklar tamamlanır ve 3 yıllık bekleme süresi sonunda değişiklik gerçekleşir. Sadece gerçekleştiğinde herkesin haberi olur. Diğer türlü, anlaşma yoluyla bile olsa nereden baksanız en az 2 milyon lira gider. Mevcut şartlarda yönetimin böyle bir parayı verme lüksünün olduğunu sanmıyorum. O yüzden, bence isim değişikliğinin ne yeri, ne de zamanı. Yani en azından takım Play-Off hedefine kitlenmişken böyle bir konunun gündeme gelmesini doğru bulmuyorum. Yeni Çorumspor’la Çorum FK arasında da bir fark olduğunu düşünmüyorum.

Manisa yenilgisiyle şampiyonluk umutları iyice azalan Yeni Çorumspor’un bence Play-Off şansı oldukça fazla. Ancak, ilk yarının kalan 4 maçından 3’ünün deplasmanda olması ve iç sahadaki tek maçın Samsunspor’la oynanacak olmasından dolayı fikstür dezavantajı var gibi. Ha, bu maçlarda alınacak her puan da avantajı artıracak, o ayrı. Bu yüzden, 4 maçlık zorlu periyodun mümkün olduğunca az kayıpla geçilmesi lazım ki, ikinci yarıya daha umutlu girilsin.

Devre arasında yapılacak birkaç takviye ile bu takımın Play-Off’a kalacağına inancım tam.