Borç batağındaki Çorumspor’un mevcut şartlarda varlığını devam ettirmesinin çok zor olduğunu ifade ederek borçsuz Belediyespor’un adını değiştirmeye hazır olduklarını belirten Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün bu önerisinin tarihi bir fırsat olduğunu düşünenlerdenim. Fakat bunun gerçekleşebilmesi için en büyük görev yine Sayın Külcü’ye düşüyor. Kendi başkanlığında bir komite kurup iki kulübün birleşmesi için Çorum’u kucaklayacak bir yönetim oluşturması gerekir. Yoksa söyledikleri havada kalır. Gerçekten olmasını istiyorsa elini taşın altına koyması gerekiyor.

Çorum Belediye-Yimpaş Yozgatspor maçına gelince; Belediyespor hızlı başladı ancak sadece 5 dakika sürdü. Daha sonra konuk takım orta sahada üstünlüğü ele geçirip sık sık kanat değiştiren Vehbi ve İlhan’la etkili olup gol aradı. Bu baskı konuk takıma üst üste köşe vuruşları kazandırdı ancak bu atışlardan yararlanamadılar.

Çorum Belediyespor savunmadan ayağa paslarla çıkma yerine yine uzun toplarla çıkmak istedi ancak top genelde Yozgatsporlu futbolcularda kaldı. O toplar da Belediyespor kalesine yeni bir atak olarak geri döndü. Belediyespor hücumda iken kaleye şut atacak tek bir futbolcusu yoktu. Belediyespor dağınık futbolunu sürdürürken, konuk takım bunun aksine uzaktan şutlarla da gol aradı. 21. dakikada Barış’ın uzaktan şutunda kaleci Emrah topu zor da olsa kornere çeldi. Bu dakikada konuk takım üst üste 3 köşe vuruşu kazandı ancak yine yararlanamadı. Rakip takımın baskısı 23. dakikada Vehbi’nin ayağından golle sonuçlandı.

Golden sonra Belediyespor’un teknik heyeti golde hata yapan Macit’in yerine İbrahim Ethem’i oyuna aldı. Hâlbuki bundan önceki maçlarda İbrahim Ethem ilk onbirde oynuyordu, fena da değildi. Neden İbrahim Ethem’i kestiğini teknik patron Hayrettin Gümüşdağ’a sormak lazım.

İkinci yarıya Çorum Belediyespor Hakan’ın yerine H.İbrahim değişikliği ile başladı. 57. dakikada Kaan’ın yakın mesafeden kafa vuruşunda Yozgatspor kalecisi başarılıydı. 59. dakikada Yozgatsporlu İlhan’ın kafa vuruşunda kaleci Emrah’ın elinden seken topun üst direkten oyun alanına dönmesi Çorum Belediye adına şanstı.

Belediyespor en net pozisyonunu 86. dakikada buldu. Bu dakikada Yozgatspor savunması ofsayt diye durunca karşı karşıya kalan Ender topu auta attı.

Belediyesporlu futbolcular sanki ayaklarında pranga varmış gibi çok ağır hareket ettiler. Hele son bölümlerde fizik olarak da oyundan düştüler. Öyle ki, bir pozisyonda, sanki galip olan tarafmış gibi köşe vuruşunu kullanmak için çok ağır hareket ettiler.

Sonuçta Yimpaş Yozgatspor sahadan 1-0 galip ayrıldı. Çorum Belediyespor çok önemli bir yara daha aldı.

Belediyespor’un yenilgisinde teknik direktör Hayrettin Gümüşdağ’ın hataları ön plana çıktı. Belediyespor, yine takım olmaktan çok uzak bir görüntüdeydi. Kim nerede oynuyor yine belli değildi. Orta saha doğru düzgün pas yapamadı. Oğuzhan Yalçın gibi top tutan ve dağıtan bir futbolcuyu neden oynatmıyor, bu takıntı neden anlamak mümkün değil. Hayrettin Hoca bu takımı kendisi kurdu. Başarıda olduğu gibi başarısızlıkta da en büyük pay kendisinindir. Geride kalan 6 haftada sadece 4 puan alınması tam bir hayal kırıklığıdır.