Çorumspor’da yapılan kan değişikliğinin ardından, son iki haftada Tokatspor ve Akhisar Belediye maçlarında sergilenen başarılı futbol ve alınan puanlar, hafta sonunda oynanan Etimesgut Şekerspor maçına Çorumlu sporseverlerin ilgisini artırıp tribünlerin dolmasına neden oldu. Ne yazık ki, Çorumsporlu futbolcular aynı başarıyı Şekerspor karşısında gösteremedi. Alınan 1-0’lık yenilgi hayal kırıklığı yarattı.

Futbolda, en az rakip kadar koşmadıktan sonra kazanmanız mümkün olmuyor. Belli ki, Şekerspor’un 1 puanla son sırada ve en çok gol yiyen takım olması Çorumsporlu futbolcuları rehavete sokmuş. Maça motive olamamışlar. Buna bir de Ali Güneş’in yanlış takım tertibi eklenince Çorumspor bir türlü istediği futbolu oynayamadı.

Çorumspor’da, Erkam ve Uğurtan’ın cezalı olmaları büyük bir şanssızlıktı. Buna bir de son haftalarda başarılı olan Veysi’nin yerine Ali Kemal’in oynatılması yanlışlığı eklendi. Veysi, ön libero özellikli olup, topu oyuna iyi sokan ve takımı öne taşımakta başarılı olmuştu. Ali Kemal, maalesef bu işleri yapamadı. Bu durum karşısında Çorumspor rakibine bir türlü istediği baskıyı kuramadı. Çorumspor da çok kötü bir futbol sergiledi.

İleride Adem tüm ataklarda ofsaytta yakalandı. Hücumlar olgunlaşmadan bitti. Solda Aydın sürekli içeri kaçtı, isteksizdi. O da etkisiz kaldı. Fatih, savunmadan bindirmeler yaptı ama bir türlü isabetli orta yapamadığı gibi kaptırdığı toplar kalesinde tehlike oldu. Sağ bekte oynatılan Veysi yerini yadırgadı. Ön liberoda oynadığı kadar verimli değildi. Ali Köse, eski günlerinden çok uzaktı. İleride Eren çok yalnız kaldı. Gerekli desteği alamayınca etkili olamadı.

Konuk Şekerspor, kaybedeceği fazla bir şey olmadığı için maça galibiyet parolasıyla, ofansif başladı. İlk 45 dakikada, orta alanda Selahattin ve Özgür gibi hızlı futbolcularla hızlı atak geliştirip gol aradı. Aradıkları golü de 38. dakikada Hüseyin’in kafa vuruşu sonucunda buldular. Golde, savunmadaki Abdullah ve kaleci Hüseyin’in büyük hatası vardı.

İlk yarının sonlarında oyuna giren Vedat, ikinci yarıda Çorumspor’a canlılık kazandırdı. Çorumspor rakip kalede daha çok görünmeye başladı. Nitekim Adem ikinci yarının hemen başında girdiği pozisyondan yararlanamadı. Adem’in yerine Ferdi’nin oyuna girmesi pozisyon sayısını artırdı ancak gol yine gelmedi. Çorumspor’un gol atamamasının başlıca sebepleri, ileri uç elemanlarının beceriksiz olmalarının yanı sıra rakip takım kalecisi Ertaç’ın gününde olmasıydı. Her şeye rağmen, Eren girdiği 3 gol pozisyonundan yararlanabilseydi skor Çorumspor lehine dönebilirdi. Çorumspor’un gol atamadığı maçta, forvet oyuncusu Ufuk’un kulübede oturtulmasına bir anlam veremedim.

Teknik Direktör Ali Güneş, takım geriye düştükten sonra bazı hamleler yaptı. İyi teknik adamlık, takım geriye düşmeden önceden önlem alabilmektir. Ali Hoca inşallah bu yanlışlardan ders alır ve ısrar etmez.

Çorumspor, sahasında aldığı Şekerspor yenilgisiyle birlikte ilk ikiye girme şansını bence büyük ölçüde yitirdi. Bundan sonra ilk altıya girip ekstra play-off oynamak için mücadele verecek. Umarım başarır.

Bu haftayı bay geçecek olan Çorumspor’un, arayı iyi değerlendirip yaraları sarması gerekir diye düşünüyorum.