Sonuç alınamayacak bir işle uğraşıp durmak, boşuna uğraşmak anlamında kullanılan bir deyimdir “Havanda Su Dövmek.” İşte 1 ve 2 No’lu sentetik sahaların başka yere taşınmaması için verilen mücadelenin ahvali tam da bu.

Geçenlerde de yazdım. Sahaların mevcut yerlerinde kalmasından yanayım. Bir süredir bu konuda her gün bir kulüpten açıklama yayınlıyoruz. Açıklamalar genelde birbirinin aynısı. Sanki Çorum’da futbol çok ileri seviyedeymiş gibi; “Sahalar taşınırsa Çorum’da futbol biter” ifadeleri kullanılıyor. Olaya sadece futbol penceresinden bakıldığı için ben yapılan açıklamalardan kulüpler lehine bir sonuç çıkacağını sanmıyorum. Geçenlerde Belediye Başkanı ile konuşmamızda da bir sonuç çıkmayacağı kanaatine vardım.

Sahaların mevcut yerlerinde kalması olayına sadece futbol penceresinden bakmak mücadeleyi en başından kaybetmek demek. O sahalar sadece futbol açısından mı önemli? Yapmayın beyler! O sahalar Çorum’un yoğurulduğu harman demek. Sağcısı, solcusu, zengini, fakiri, türlü türlü insanın bir araya geldiği ortak nokta. İlgililere bunu anlatmak lazım.

Evet, amatör futbolun kalbi o sahalarda atıyor ama Çorum’un mozaiği de o sahalarda karılıyor. Yani orası sadece futbolun kalbi değil, Çorum’un can damarıdır. O damarın kesilmesinin zararları belki kısa vadede fark edilmeyecektir ama uzun vadede hissedilecektir. Eğer bir kampanya yürütülecekse sadece futbol odaklı olmamalıdır. Çorum’un yapısını da göz önünde bulundurup bu alanların bugünkü “kardeşçe yaşamın” temellerinin atıldığı yerler olduğuna da vurgu yapılmalıdır. Yoksa birbirinin kopyası açıklamalarla bir sonuç alınabileceğini düşünmüyorum.

Belediyenin sahaların yerine yapılacağı projeler de önemli ama hiçbir proje yukarıda bahsettiğim konulardan daha önemli değildir. İlgililere bunu anlatabilmek önemli. Bu noktada ASKF yönetimi yanlış adımlar atmakta.