Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, yarın Çorum’a teşrif edecekler. Bu, bize göre Çorum için bulunmaz bir fırsat. Zira, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın da daha bir hafta önce tespit ettiği üzere, Çorum “Bölgenin Gaziantep’i” olma ve bölgesel kalkınmanın da lokomotifi işlevini üstlenme potansiyeline, sanayi altyapısına, yatırım iklimine ve girişimci ruhuna sahip.

Bunun için, Çorum’un çeyrek asırlık özlemi olan “Çorum Havalimanı” mutlak bir ihtiyaç. Mevcut sanayileşme hamlesini sürdürebilmesi için de, daha büyük hedeflere yönelebilmesi için de…Çorum’un, kendi havalimanına sahip olmadığı için ne tür yatırım ve işbirliği fırsatlarını kaçırdığına ilişkin, her sanayici ve işadamının anlatabileceği bir hikayesi, kötü anısı mutlaka var.

Volkswagen Grubu’nun Türkiye’ye yapmak istediği otomobil fabrikası için de, “milli ekonomi” açısından en uygun yerin Çorum olduğunu savunuyoruz. Marmara Bölgesi’ne toplanmış olan otomotiv sanayiini Anadolu’nun ortalarına doğru çekmekte, Orta Anadolu’nun ve Orta Karadeniz’in kalkınması adına büyük yarar olduğu açık. Kuzey-güney ve doğu-batı akslarının kesişme noktasında bulunan Çorum ise, sanayi altyapısı yanında, coğrafi olarak da bu yatırıma en uygun yer.

Çorum, kendi havalimanına kavuşur, Ankara-Çorum-Samsun Demiryolu Projesi de hızlandırılırsa, merhum Turgut Özal’ın “Karadeniz Ekonomik İşbirliği Projesi” çerçevesinde öngördüğü “Çorum üretim üssü, Samsun Limanı dünyaya çıkış kapısı” formülü hayata geçmiş olur. Ve Çorum, gerçek manada “bölgesel kalkınmanın lokomotifi” haline gelir.

Çorum’un ve dolayısıyla bölgenin kaderini değiştirecek bu proje, Sayın Erdoğan’a iyi anlatılabilirse, eminiz ki, Anadolu’da otomotiv sanayii için Çorum’un tercih edilmesi yönünde ağırlıklarını koyacaklardır. Bu nedenle, Çorum’un siyasetçileri ve ileri gelenleri, Çorum’un isteklerini, beklentilerini kendilerine ayrıntılı ve kararlı biçimde iletmelidirler. Çorumlular da Sayın Cumhurbaşkanı’na seslerini yine güçlü biçimde duyurmaya çalışmalıdırlar.

27 Ocak 2018 günü, ertesi gün Çorum’a gelecek olan Sayın Cumhurbaşkanı’na hitaben yazdığımız açık mektubu, bugün 9. sayfamızda bir kez daha hatırlatıyoruz.