HASAL (Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi)  Veliler korosu olarak, 29 Mart Cuma gecesi Caddebostan Irmak okulları salonunda güzel bir konser verdik.

Şefimiz, üstad Tevhid Acar, sunucumuz İstanbul beyefendisi Ercan Dirikan, konuk sanatçı rahmetli hocamız Rıdvan Aytan’ın sevgili eşi Ender Aytan, saz sanatçılarımız, kemanlar Yücel Yüceturanlı, Nihat Sezgin, kanun Sait Durgun, ud Akif Erdem Düzkaya, Canan Üçhisarlı, tambur Pelin Değirmenci, klarnet Ahmet Gümüş ve ritm saz İbrahim Talat Ulaş özel, korist ve solistlerimiz de güzel olunca konser güzel olmaz mı?

Yaklaşık üç sene Aşiyan korosunda musiki meşk ettikten sonra HASAL korosuna katıldım. Aşiyan korosunun haftada üç günlük akademik çalışması hazan mevsimini yaşayan bana fazla geldi. HASAL’da haftada bir günlük çalışma bana yetiyor.

Tamburi Osman Bey’in Hüzzam peşreviyle başlayan konser, Muzaffer İlkar, Selahattin İçli ve Şükrü Tunar’ın dillerden düşmeyen güzel şarkılarıyla devam etti.

İlk solist Çorum’lu hemşehrimiz Dilek Yalçınduran, Selahattin İnal’ın “Sesimde şarkısı aşkın viran olup gidiyor” adlı Hüzzam şarkısını okudu. Annesini dinlemeye gelen Bora Yalçınduran da tanınmış bir pop müziği sanatçısıdır.

Ardından sunucu Ercan Dirikan davudi sesiyle Selahattin İnal’ın “Gurbetten gelmişim yorgunum hancı” şarkısıyla, bizleri Uşşak bir âleme götürdü.

Ben de Şükrü Tunar’ın “Anar ömrünce gönül giden sevgilileri” adlı Uşşak şarkısını okudum.

Diğer solist arkadaşlarımız Bülent Ateş, Aylin Gürtan, Meral Sevilmiş, Emel Bulut Cinemre, Münevver Şen, Orhan Bayav ve Nigar Çınar söyledikleri güzel şarkılarla müzikseverlerden büyük alkış aldılar.

Konuk sanatçı Ender Aytan da, Cana rakibi handan edersin, Gözlerin hayran bakarmış, Gün gelir de beni unutursun, Söyleyin güneşe bugün doğmasın, Fındıklı bizim yolumuz, Kalenin burcu muyum, Yâd eller aldı beni ve Çaya iner ağlarım adlı şarkıları çok güzel yorumlayarak müzikseverleri coşturdu.

Ben solist ve korist olarak konserden büyük keyif aldım. Müzikseverler de dillerden düşmeyen ve çok bildikleri şarkılar okundukça aşka gelerek şarkılara eşlik ettiler ve bütün salonu kapsayan muhteşem bir koro oluşturdular.

Bugüne kadar pek çok konserde görüştüğümüz Çorum lisesi (1959-1962) Fen Bilgisi öğretmenimiz Yüksel Ünal Küpçüoğlu hocam da konserimizi şereflendirdi.

Konserde sevgili Yüksel hocamla çekilen bir fotoğrafımızı yan tarafta göreceksiniz.

 

Bu arada ÇESİAD’ın misafiri olarak Çorum Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu 13 Nisan 2013 Cumartesi akşamı saat 20.00’de İstanbul Yeditepe Üniversitesi İnan Kıraç salonunda bir konser verecekmiş.

Çok sevindim. Facebook sitemde bu güzel haberi paylaşarak bütün Çorum’lu hemşehrilerimi konsere davet ettim.

Biliyorsunuz, Çorum Lisesi 1963 mezunu arkadaşlarımızla 25 Mayıs Cumartesi günü saat 10,00’da Çorum lisesinde buluşarak 50. Mezuniyet yılımızı kutlayacağız. 

Bugüne kadar 60 erkek arkadaşımıza ulaştık. 16 bayan arkadaşımızdan da Necla Eralp, Necla Çakmak, Emine Atalay, Müjgan Serim, Sevim İstanbullu, Ayfer Tatarlı ve Seyhan Özdoğan’la görüştüm. 

Görüştüğüm bütün arkadaşlar 50.mezuniyet buluşmamızı özlemle bekliyorlar.

Siz okurlarım arasında, 1963 Çorum lisesi mezunu arkadaşlarımı tanıyanlar varsa, Çorum lisesi Müdürü H. Hastaoğlu’na, Avukat Adnan Çırakoğlu’na ve bana haber vermenizi önemle rica ederim.

 

                                                                       3 NİSAN 2013