1963 Çorum lisesi mezunu kardeşlerimizden Haldun Karaoğlu’nu dün İstanbul Zincirlikuyu mezarlığında toprağa verdik. Başımız sağ olsun ve Allah rahmet eylesin.

1942 yılında Erzurum’da doğan Haldun Karaoğlu’nu Çorum lisesinden sonra uzun yıllar görmemiştim. Bir ara İstanbul’da Çorum Ambarını kurduğunu ve uzun yıllar işletmeciliğini yaptığını öğrenmiş ve ziyaretine gitmiştim.

Çorum’lu Cahit Cerit’in kızı Ayşe hanımla evlendiğini, Tuğba adlı bir kızı olduğunu ve 1963 Çorum lisesi mezunu arkadaşlarımızdan rahmetli emekli subay Mehmet Mergen’in de bacanağı olduğunu söylemişti.

Yaklaşık altı, yedi senedir İstanbul’da 1963 Çorum lisesi mezunu arkadaşlarımla toplantılar yapar, Çorum lisesi günlerimizi yâd ederiz.

Haldun kardeşimiz uzun süredir yakalandığı amansız hastalıkla mücadele ediyordu.

Çok acı çektiğini söylüyor ve son toplantı çağrılarımıza, “Ölmezsem gelirim sevgili Özata” diye cevap veriyordu. Son iki toplantımıza da gelememişti.

Haldun kardeşimizle yakından ilgilenen Avukat Yaşar Köstekçi kardeşimiz ölüm sabahı bana telefon açtığında, “Yaşar bey, Haldun’u mu kaybettik yoksa? ” diye hayıflanmıştım.

Cenazesine eşi, kızı, damadı, torunu, Karaoğlu ailesi, akrabaları ve sevenleriyle beraber, ÇEKVA (Çorum Eğitim ve Kültür Vakfı) Onursal Başkanı Prof. Dr. Ahmet Samsunlu, Çekva Genel Müdürü Erdal Karslı, Dr. Ahmet Nabi Kızmaz, avukat Yaşar Köstekçi, Noter Hüseyin Kadayıfçı, bankacı Tuncay Erzurumlu, iş adamı Üstün Atalay, eczacı Adnan Sabuncu, iş adamı Zübeyr Genç ve tanıyamadığım pek çok Çorum’lu kardeşimiz katıldılar.

1963 Çorum lisesi mezunu arkadaşlarımızdan Metin Muci kardeşimiz rahatsızlığı nedeniyle gelemedi ve bana vekalet vermişti.

Hayat böyle bir şey sevgili okurlar. Her gelen bir şekilde gidiyor.

Yunus Emre ne güzel söylemiş.

Sular hep aktı geçti, kurudu vakti geçti,

Nice Han, nice Sultan tahtı bırakıp geçti.

Dünya bir pencereydi, her gelen baktı geçti…

Haldun Karaoğlu kardeşimi bir kez daha sevgi, saygı ve rahmetle anıyorum.

*

Her güne internette Çorum Haber gazetesini okuyarak başlıyorum. Çorum Haber gazetemizin sevgili Genel Müdürü Mehmet Yolyapar üstadım dün ve bugün gazetenin baş sayfasında “ Çorum’u Boğmayın” sloganı altında “Çorum’da eski stadın yeri Millet Bahçesi olsun” diyerek Çorum Belediyesine ve Çorum’lu siyasilere sesleniyor. Umarım, Çorum Belediye başkanımız eğitimci Zeki Gül üstadım bu konuda üzerine düşen görevi yapar da Çorum boğulmaktan kurtulur.

*

Aylardır Kitapsanat’ın D&R, Kitapyurdu, Babil, Odakitap, Hepsiburada, Kitapsan ve Mephisto’dan derlenen çok satan kitaplar listesini yayınlayamadım.

EDEBİYAT

1-Leyla ile Mecnun- Burak Aksak-Kusurat.

2-Kırlangıç Çığlığı- Ahmet Ümit-Everest kitap

3-Fahrenhelt 451- Ray Bradbury-İthaki

4-Olağanüstü Bir Gece-Stefan Zweig- İş Kültür.

5-Rüzgarın Şarkısını Dinle- Haruki Murakami-Doğan Kitap

EDEBİYAT DIŞI

1-İkigai-Japon’ların Uzun yaşam sırrı-Hector Garcia-F.Miralles- İndigo kitap

2-Saklı Seçilmişler- Soner Yalçın-Kırmızı Kedi.

3-Ustalık Gerektiren Kafaya Takmama Sanatı-Mark Manson- Butik

4-Gazi Mustafa Kemal Atatürk-İlber Ortaylı-Kronik Kitap.

5-Değişim Sürecinde Türkiye- Mahfi Eğilmez-Remzi Kitapevi

geçen hafta Ali Narçın’ın “Babili’in Çocukları” adlı kitabını okudum. Bu hafta da rahmetli hemşehrimiz dünya çapında bir grafik sanatçısı olan Sait Maden’in “Yeryüzü Destanları” adlı kitabını okumaya başladım.

6 Haziran 2018

Çorum Lisesi 1963 mezunları…Soldan sağa (ayakta): Dr. Sefer Kaya, Noter Hüseyin Kadayıfçı, savcı Hüseyin Eyüpoğlu, iş adamı Üstün Atalay, avukat Yaşar Köstekçi, iş adamı Haldun Karaoğlu, mühendis Safa Kılıç, e.subay Bahattin Baş,

(oturanlar) Avukat Adnan Çırakoğlu, bürokrat Hüseyin Kapusuz, öğretmen Mehmet Özata, yazar Tuncer Cücenoğlu ve bankacı Tuncay Erzurumlu...