“Çözüm süreci Kuvayi Milliye’nin devamıdır”…
A. Davutoğlu’nun bu ifadesini sinek pislemedik bir yere yazınız.
Bir gerçeklik üzerinden çarpıtma ve tahrifat nasıl yapılır? Yeter mi? Yetmez… Medya üzerinden narkoz verilen bir toplumun algısı nasıl bulandırılır?
Bu veciz (!) ifadenin edebiyat, tarih ve iletişim fakültelerinde ders olarak okutulması gerekir.
Mondros Silah Bırakışması ve Sevr Anlaşması Osmanlı Devleti’nin yaşadığı çözüm sürecinin vahim sonucudur.
Bu sürecin temelinde İngilizci, Rusçu, Fransızcı paşalar vardır. Bir ülke yabancı ülkelerin çıkar beklentilerine göre yönetildiğinde nerelere gelineceğinin ibret belgesidir Osmanlı tarihi.
Osmanlı çözüm sürecinin finalinde İngiliz Muhipleri Cemiyeti ile Wilson Prensipleri Cemiyeti’nin 21. Yüzyıldaki izdüşümü AKP’nin çözüm sürecine peçetecilik yapan okumuş takımı ve medyadır. (Kalemim “aydın” demeye izin vermedi.)
AKP iktidarı MİT-KDGM-HDP ve Kandil dört köşeli masaya oturmaya karar vermişlerdir. (Basından, 03 Aralık 2014, Yeniçağ)
Sinek pislemedik yere yazdığınız o ifadeyi hatırlayınız lütfen…
Osmanlı döneminin çözün sürecinde emperyalizmin jandarması İngiltere ile al takke ver külah olanlar kimlerse bu yaratıklar yaşıyor hâlâ…
İngiltere’den rol kapmaya çalışan dönemin ABD Başkanı Wilson’a “Siz asrın peygamberisiniz” diye mektup yazan ise Wilson Prensipleri Cemiyeti’dir.
“Memleketi İngiltere mi yönetsin, yoksa ABD’nin mandası mı olalım?” diyen okumuş takımının uzantıları yaşıyor hâlâ…
Siz bu fotoğrafa Kürdistan için kürek çeken Kürt Teali Cemiyeti ve benzerlerini de ekleyiniz.
Kim eksik kaldı?
“Büyük Ermenistan” peşinde koşanları da koyduk mu Osmanlı çözüm sürecinin oyuncuları tamamlanmış olacaktır.
Mondros ve Sevr’i yırtıp atan Mustafa Kemal Atatürk önderliğindeki Türk milleti İzmir’de sadece emperyalizmin paralı askerleri olan Yunanlıları denize dökmemiştir. İzmir’de denize dökülenler arasında İngiliz muhipleri ve ABD mandası taraftarları da vardır. Hepsi bu kadar mı? “Büyük Kürdistan”, “Büyük Ermenistan” peşinde koşanlar da vardır.
Ne diyordu eski ABD Dışişleri Bakanlarından ve CFR’nin başı Henry Kissenger, “Bizler Amerika olarak içimizdeki vatan hainlerini çabuk öldürürüz. Dünya'nın birçok ülkesindeki vatan hainlerini kahraman yaparız, ülkelerinde önemli yerlere getiririz."
Evet… Hain okumuş takımından çıkar.