Geçtiğimiz Salı günü Ahmet Akdağ'ı kaybettik. Genç yaşında iş makinesi sahibi olmuş, gelişmekte olan kiremit fabrikalarının zemin sahalarını düzeltmekle işe başladığından fabrika sahipleriyle yakın ilişki kurmuştu.

Kiremit, tuğla fabrikalarında, makineleri; toprak zorlar, aşındırır. Bu yüzden bilya, rulman bozulmaları çok olur. Çok çeşitli olan rulmanların zaman zaman piyasada bulunmayanları olurdu. Çalışmayı aksatan bu durumu fark eden rahmetli, bu konuda hizmet vermeye başladığından bölge sanayicileri ile yakın ilişkiye girmişti. Bizimle de alışverişi oluyordu.

Yine İstanbul'da bu konuda ticari ilişkimiz olan Emniyet Rulman sahibi Agop vardı.

Agop, bir defasında değeri 10 liradan ibaret rulmanı; pazar günü adalardan İstanbul'a gelerek otobüse vermiş, bizi kendisine bağlamıştı. Araba meraklısı olan Agop, arabamı istiyordu. Bir gün: "Arabayı sana vereyim, sen de bizim istediğimiz çeşitlerden ağırlığınca rulman ver!" dedim.

Pazarlık olunca, Rahmetli Akdağ'a gece telefon açıp durumu bildirdim, kullandığımız çeşitlerin listesini istedim. Ertesi sabah saat 09.30 'da telefon çaldı. Karşımda rahmetli Akdağ vardı. "Ağabey, perşembe pazarında bir yer kiraladım. Benim de senin aldığın rulmanlara eş değer rulmanım var. Ortak olalım." dedi.

Damadım makine mühendisi Nevzat, Mensucat Santral'de çalışıyordu. "Kendi işi olsun!" istedim ve ortaklığı gerçekleştirdik.

Dikkat ettiniz mi? Liste sormayı hemen fırsat olarak değerlendiriyor. Sormaya gerek görmeden dükkan kiralıyor.

süren ortaklığımız olmadı ama kısa sürede iyi para kazandık. Daha sonra ortaklığı biz bozduk. Yanlış yaptığımız, sonraki gelişmelerle anlaşıldı.

* * *

Rahmetli gayrimenkul işine girip ticaretini yapmaya başladı. Bana zaman zaman "Beraber devam etseydik, şimdi holding olmuştuk." dediği olurdu. Ben söylediklerini biraz da boş dinlerdim. Sonradan gördük ki Ahmet, büyük servet yapmış...

Çorum'a 70 kişiyi barındıran; ihtiyaç sahipleri için kurduğu Kamile - Hacı Ahmet Akdağ huzurevini kurarak önemli bir hizmette bulundu.

Huzurevinde kalmak isteyen ve sıra bekleyen 60 kişi daha var.

konuda Çorum'a bir sürprizin hazırlığı içerisindeyim. Olgunlaştırabilirsem yine gazetemizde düşüncelerimi sizlerle paylaşacağım.

* * *

Ahmet Akdağ; çok zeki, cesur girişimci, sağlık sorunlarına rağmen, çalışkanlığını sürdüren, ender insanlardan biriydi.

Kendisine Allah’tan rahmet ailesine ve sevenlerine sabır ve başsağlığı dilerken, siz değerli okuyucularımın Ramazan Ayı’nı tebrik ediyor, en güzel günler sizlerin olsun diyorum.