Geçtiğimiz haftaki Çorum mahalli gazetelerinden bazı haberler:
Çorum’ un bitmez çilesi su sıkıntısı… 50 sene önce de vardı bugün de var!
Ben, Çomar Barajının doldurulması gerektiğini, baraja gelen suyun kesildiğini ve su sıkıntısı olacağını yazacaktım. Ben bu konuyu 50 senedir takip ediyorum. Yine bu yıl da yeterli yağış yok. Kar yağışı da yeterli olmadı.
DSİ Bölge Müdürü Murat Acu, ‘Koçhisar’ dan içme suyu temin edilecek’ diyor. Sayın Murat Acu, Çomar Barajının tabanında biriken ve suyun kalitesini bozan malzemenin temizlenmesi suretiyle barajının ömrünün uzatılacağını bu yöndeki ıslah çalışmalarının başladığını belirtiyordu.
Çözüm mü, üzüm mü diye dalga geçenlerin kulağı çınlıyordur inşallah.
* * *
Belediye 150 yıllık Velipaşa Hanı’nı kiraladı.
Veli Paşa Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Şevket Velipaşaoğlu ile Belediye sözleşmeye imzayı attılar. Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, 35 yıllığına kiralanan Veli Paşa Hanı’nın restorasyon projesinin 7-8 milyon TL olacağını ve hemen işleme başlanacağını, 2018 yılında da yeni yüzüyle hizmete sokulacağını söyledi.
150 yıllık Veli Paşa Hanını yeni bir yüzle Çorum’a kazandıracak olan bu proje için Sayın Şevket Velipaşaoğlu’ na ve Belediye Başkanımız Sayın Muzaffer Külcü’ye teşekkürler. Daha nice 150 yıllara diyoruz.
Veli Paşa Hanı gelen yabancının, turistlerin ilk gezeceği yer haline getirilmeli. Gelen yabancı turist, keklik kanı çayını içmeli ve sıcacık Çorum leblebisini yemeli. Giderken de kilolarca alıp hediyelik olarak götürmelidir.
* * *
Ece Banyo, başarılı İdeal Standart distribütörlüğünden sonra şimdi de İtalya’dan satın aldığı İSVEA Markasıyla ABD Nevada eyaletinde düzenlenen, Amerika’nın en büyük mutfak ve banyo ürünleri fuarı KBIS’de yer alarak Amerikan tüketicisinin beğenisine sunuldu.
* * *
TV’de şu anda, Yeşil Çay diyor. Çayın yeşili olmaz! Çayın adını erbabı koymuş, keklik kanı gibi…
İyi olgunlaşmış ve sararmış üzüme de ‘keklik kanadını sürmüş’ der işin ehli.
Ben bu yazımı Perşembe günü yazdım, saat şu anda 2.
Bu günlerde sıcaklık sabahları -1, öğleyin de + 6-7 oluyor. Takvimde zemherinin sonu yazıyordu. Şubat ayına da girdik hayırlısıyla artık kışın o keskin soğukları da bir nebze geride kaldı denilebilir.
Saygı ve sevgilerimle.