9 Temmuz 2013 Salı günü mübarek ramazan ayının başlangıcıydı. Ben de bu güzel günün başlangıcında Ulumezara gittim ve öbür dünyaya göç etmiş yakınlarımızın kabirlerini ziyaret ettim ve dualar okudum.

Yapılan çalışmalarla Ulumezar çok güzelleşti, yeşillendi, yeni ağaçlar dikildi. Mezarlara da tek tip zorunluluğu getirildi.

Bunlar güzel ve olumlu gelişmeler. Gördüğüm kadarıyla yeni çam fidanları dikilmiş ve damla sulama sistemi yapılmış. Ama sulama sistemi çalışmıyordu. Bu aksaklık giderilip yazın bu sıcak günlerinde yeni dikilen fidanlar sulanmazsa kuruyabilirler. Mezarlıklar müdürlüğümüz bu konuda elini çabuk tutmalıdır.

Çorum yeşillendi, Türkiye yeşillendi, dağlar yemyeşil.  Orman yangınları eskisi kadar çok değil. Olası bir yangına da yangın söndürme uçaklarıyla hemen müdahale ediliyor ve kısa sürede söndürülüyor.  Bir de yangın çıkan yerlere hemen yenileri dikiliyor. Yanan meşelik bir alansa ve hayvanlardan korunursa oralarda zaten kendiliğinden yeşilleniyor.

Doğalgaz için yurtdışına dövizle yüksek rakamlarla ödemeler yapıyoruz. Ama ilerde bu ormanların verimliliği, memleketin yeşillenmesiyle ve 30-40 sene sonra kesilip değerlendirilecek ağaçlardan kazanılanlarla verilen dövizler karşılanır sanıyorum.  Memleketin yeşillenmesi de ayrıca bir kazançtır.

Petrol ve doğalgaz aramaları karada ve denizde hızla devam ediyor ben bulunacağını ümit ediyorum. Eğer bulunursa Türkiye’yi kimseler tutamaz birlik ve beraberliğimizi yüce Allah bozdurmasın inşallah. Güzel günler, daha güzel günlere…

 

YARA YÜREĞİMİZDE

03-02-2002

Ters akıyor çaylar dereler

Nerede hanımlar, nerede yiğit efeler?

Sanatkâr oldu, şöyle böyle karılar

Baş köşede çingeneler.

 

Sözde sanatçı! Üstünde elbise kalmadı

Göğsünde sutyeni, bacağında donu olmadı

Çoğunun sanatla ilgisi kalmadı

Adap, edep ARAMA, NOKTA KALMADI!

 

Gelin belli değil, kız belli değil

Yaz belli değil, kış belli değil

Yiğit belli değil, piç belli değil

Soysuzlar oturur köşe başında.

 

Dertler çöreklendi başımıza

Unuttuk, neşeyi gülmeyi bile

Unuttuk sevmeyi sevilmeyi de

Yara yüreğimizin yanı BAŞINDA!

 

           Saygı ve sevgilerimle.

Normal>=� uupl Ȧb yapılan bağış ve yardımların tamamı kurum veya gelir vergisi matrahından tamamen indirilebilmektedir.

Toplum bilincimiz içerisinde önemli yere sahip olan yardımlaşma olgusunu, vergi kanunları çerçevesinde anlatmaya çalıştım. Görülüyor ki devlet toplumun bu manevi yapısını dikkate alarak bazı vergi avantajları getirmiştir.

Amaç, genel politikalar ile eksik kalan hizmetler için mükellefleri teşvik edici uygulamalarını çoğaltarak, bu yatırımlara işletmelerin katkısını sağlamak yolu ile daha huzurlu ve kalkınmış bir ülke yaratmaya çalışmaktır.