Kıymetli hemşerilerimiz Kamile ve Hacı Ahmet Akdağ Huzur Evi 06.04.2012 Cuma günü açıldı. Şahane bir AÇILIŞ oldu. Bu güzel bir örnek. (Anlayana sivrisinek saz anlamayana davul zurna az.)

Bu güzel eseri yaptıran Sayın Ahmet Akdağ’a, Valimiz Nurullah Çakır Beyefendiye, Belediye Başkanımız Muzaffer Külcü Bey ve emeği geçen herkese çok teşekkürler.

Bu eserin belediye tarafından değil de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca işletilmesi ayrıca sevindirici çünkü onlar bu işin uzmanı.

Sayın bakan Fatma Şahin de bunu vurguladı. Açılışta yaptığı konuşmada katılan konuklara kısa ve öz bilgi veren bakanımızı ayrıca saygıyla tebrik ediyorum. Bir daha anladım ki yardımlarda, sosyal işlerde kadının yeri başka.

Mahalli gazetelerimiz, Kamile ve Hacı Ahmet Akdağ Huzurevi açılışı hakkında gereken ilgiyi göstermedi. Birinci sayfada mercekle görülebilecek yazılar yazmışlardı. Halkın yeteri kadar haberinin olmadığı kanısındayım. Göze batan bir başlık atsaydınız daha iyi olurdu. Bu esere değmez miydi?

Sonra halkı biraz aydınlatsaydınız, burada nasıl yatılır, yatma şartları nelerdir, paralı mıdır, parası ne kadardır, yatalak hasta yatabilir mi veya uzun müddet yatabilir mi? İşte bu sorular hep milletin kafasını kurcalıyor. Mahalli gazetelerimiz bunları teferruatlı olarak en kısa zamanda yazmalı. Bu bir dost uyarısı efendim. Sizi seviyoruz, siz bizim gözümüz kulağımızsınız.

Bu güzel eser milletimize ve Çorum halkına hayırlı uğurlu olsun.

Açılış esnasında Üçtutlar Mahallesi muhtarı Mehmet Bölükbaş’la ayaküstü bir konuşmamız oldu. Binevler üst geçidinin Samsun Ankara gidiş yolu açıldı. O yolun kapanmasından ve bu kapanışın çok uzun süren bir kapanış olmasından dolayı perişan olan halkımız ve esnafımız için gösterdiğiniz gayretlerden dolayı size çok teşekkürler Sayın muhtar.

İşin peşini bırakmayınız dedim. Bu üst geçit ne zaman tamamıyla açılacak diye sorunca, 1 ay sonra tamam, dedi. Ben zannetmiyorum, böyle bir başarı olursa onu da yazarız inşallah.

Saygı ve sevgilerimle.