Yarın bir kez daha sandık başına gideceğiz.

Bu kez, alışılmış milletvekili genel seçimlerinden farklı olarak, Türkiye’yi yeni sisteme göre yönetecek Cumhurbaşkanımızı da seçeceğiz.

Ayrıca, partilerin oluşturdukları ittifaklar da, bu seçimin farklı bir tarafı…İttifak içinde yer alan partiler baraj sorunu yaşamıyor. Aldıkları oy oranında milletvekili çıkarma şansına sahip olacaklar.

Yani, yeni oluşacak parlamentoda, ittifaklar dışında kalan ve ülke barajını aşamayan partiler hariç tutulursa, siyasi yelpazenin daha çok rengi yer alabilecek.

Türkiye’ye özgü bir başkanlık sistemine geçilmesi, daha önce referandumla kabul edilmişti. Yarın vereceğimiz oylar, sistem değişikliğine ilişkin milli iradenin kararını da yansıtacak. Zira, muhalefet partilerinin adayları, seçimi kazandıkları takdirde parlamenter demokratik sisteme dönüleceği taahhüdünde bulundular.

Dolayısıyla, yarın sandık başında, başkanlık sistemi ile parlamenter demokratik sistem arasında tercihimizi de belirtmiş olacağız.

*

Seçim kampanyası, Çorum’da gerçekten tam bir demokratik olgunluk içinde geçti.

Seçim yasaklarının ihlal edildiğine ilişkin küçük bazı şikayetler dışında, gerek parti yöneticileri, gerekse adaylar arasında ciddi bir tartışma yaşanmadı.

Bunu büyük bir memnuniyetle kaydetmemiz gerekiyor.

*

Gazetemiz, her zamanki objektif duruşunu seçim kampanyası süresince de devam ettirmeye özen gösterdi.

Farklı olarak, adayların, Çorum’un sorunları, istekleri ve beklentileri konusunda neler düşündüklerini öğrenmeye ve kamuoyunu aydınlatmaya ağırlık verdi. Siyasi partilerin birinci sıra adayları, hangi konuda ne düşünüyorlar, açık seçik sergilemeye çalıştı.

Bu farklılık nedeniyle, çalışma arkadaşlarımı da kutlamak isterim.

*

Şunu da memnuniyetle ifade etmemiz gerekir ki, adaylar arasında genel bir görüş birliği var.

Hepsinin de, samimiyetle Çorum halkının beklentilerine karşılık verme çabasında olduklarını tespit ettik. Hatta, daha ileri önerilerle veya projelerle de karşılaştık.

Seçim sonrası, ortaya konulan görüşleri ve verilen sözleri, Çorum kamuoyunun da, kamuoyu adına bizim de yakından izlememiz ve gündemde tutmamız, hatırlatmamız gerekiyor.

*

Yarın, millet iradesinin tam olarak sandığa yansıması en önemli dileğimiz.

Seçim sonuçlarının da, gerek Türkiye için, gerekse Çorum için hayırlı olmasını yürekten diliyoruz.

24 Haziran, ülkemize barış, huzur ve esenlik getirsin, ekonomik, sosyal ve kültürel bakımdan güzel gelişmelerin başlangıcı olsun.