Ak parti grubundan Nurettin Karaca yaptığı konuşmada, Kerbela’nın hak aramanın, zulme karşı durmanın destanı olduğunu ifade etti. Kerbela’nın aynı zamanda sabrın, teslimiyetin ve adanmışlığın akameti olduğunu da dile getiren Karaca, “Kerbela iyi ile kötünün, zalim ile mazlumun, lanetli ile kutsalın, karanlık ile aydınlığın hesaplaşmasıdır” dedi.

Kerbela’nın bir feryat olduğunu söyleyen Nurettin Karaca, Kerbela’nın ayrıca ikiyüzlülüğe, kaypaklığa ve arkadan vurma alçaklığına karşı izzetle yükselen feryat olduğunu vurguladı. Karaca, “Kerbela; Hz. Hüseyin’in Hak’ka teslimiyetinin ve zulme karşı duruşun sembolüdür. Muaviyenin ölümünden sonra yerine geçen oğlu Yezid, karanlığın kuytusunda, babasının gölgesindeki hınç ile iktidarda kalmak adına her şeyi meşru kılan planlar yapmış ve Hz Hüseyin’in ona biat etmeyeceğini bilmesine rağmen her türlü hile ile onu ortadan kaldırmanın yollarını arayarak, Hz. Hüseyin ve arkadaşlarını katletmiş, daha sonra da sönmeyecek bir fitne ateşini yakmıştır.

Ayrılık değil birlik zamanıdır. Bu gün kurumların da desteği ile madem günü olarak anılmalıdır. Dünyadaki zulümlere karşı Hz.Hüseyin gibi durulmalıdır” dedi.

Nurettin Karaca’nın ardından CHP gurubundan Haydar Erdem, AK Parti grubundan Abdullah Meteoğlu ve MHP grubundan Celal Güngör de günün önemine dair birer konuşma yaptı.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim