Memur Sen’e bağlı sendika temsilcilerinin de hazır bulunduğu basın açıklamasında dünyada 66 ülkede savaş ve çatışma yaşanırken ölen her 4 kişiden 3’ünün sivil olduğunu anlatan Yıldız2018’de savaş ve çatışmalarda 12 binden fazla çocuğun yaşamını yitirdiğini, BM’nin tespitlerine göre geçen yıl ölen ve yaralanan 24 binden fazla çocuğa karşı ağır hak ihlallerinin nedeninin, Çocukların savaşçı olarak kullanılması, cinsel şiddete maruz kalması ve hastane ya da okullara saldırılar düzenlenmesi olduğunu ifade etti.

Terör örgütlerinin saldırıları sonucunda 2018’de 16 bin kişinin yaşamını yitirdiğini belirten Yıldız, Komünist Çin Rejimi’nin, İspanyolların Endülüs’te yaptığı fiziki ve soykırımın benzerini Doğu Türkistan’daki Müslüman Uygurlara karşı gerçekleştirdiğini, 28 toplama kampında tutulan 1 milyondan fazla Uygur’un ideolojik programlarla kültürel, dini ve etnik yönden asimile edildiğini ifade etti. Kampların dışında kalanların ise evlerine yerleştirilen ve birlikte yaşamak zorunda bırakıldıkları Çinli erkekler üzerinden baskı gördüğünü söyleyen Ali Yıldız, işkence ve idam cezası karşısında Doğu Türkistanlıların hiçbir hak arama imkanının da bulunmadığını dile getirdi.

Son 25 yılda savaşlarda 12,5 milyon Müslüman’ın yaşamını yitirdiğini belirten Yıldız, bu küresel çaplı soykırımın müsebbibi ya da failinin emperyal sömürü düzeni olduğunu kaydetti.

Memur-Sen İl Temsilcisi Ali Yıldız, memur sen olarak insanlığın zulümden kurtuluşunun ezilen toplumların ve İslam dünyasının dayanışmasından geçtiğine inandıklarını ifade ederek, Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle bütün vicdanlı insanları bütün erdemli hareketleri insanlık ortak paydasında mazlumlarla dayanışmaya davet ettiklerini ifade etti.

Yıldız, “Mısır, Suriye, Doğu Türkistan ve Filistin zindanlarındaki kardeşlerimiz özgür oluncaya, dökülen kanlar duruncaya kadar mazlumların sesi, çığlığı olacağız”(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim