Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Zorunlu Trafik Sigortası’nda sigorta şirketlerinin maliyetlerini düşüren kanun değişikliğinin üzerinden 3 ay geçtiğini hatırlatarak, , “Kanun sonrası biz indirim beklerken, sigorta şirketlerinin ekmeğine yağ sürüldü, kârları arttı.” dedi.
Giderlerin azalmasına rağmen sigorta şirketlerinde rekabet koşullarının oluşmadığını söyleyen Bendevi Palandöken, “Bugüne kadarki uygulamalar gösterdi ki giderleri azalan sigorta şirketlerinin kazançları artmaya başladı ama fiyatlar düşmedi. Geçen yılın Haziran ayı ile bu yılın Haziran ayı arasında yüzde 200’ün üzerinde fiyat artışları oldu. Zorunlu sigortalarda devlet müdahalesi olmadan fiyatların düşmeyeceğini görmüş olduk.” diye konuştu.

“PRİMLER HAKKANİYET ÖLÇÜSÜNDE BELİRLENMELİ”
Zorunlu Trafik Sigortası’nda yeniden tavan fiyat gelmesi gerektiğini vurgulayan Palandöken konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, “Tavan fiyatlar araç bazında ve bölgesel olarak belirlenmeli. Ticari araçlar kendi arasında olduğu gibi özel araçlar için de araç tipi ve modeline göre tarife konmalı. Güneydoğu’nun bir köyündeki minibüs ile metropoldekiler aynı kefeye konmamalı. Bu şekilde bir uygulama için biz ilgili mercilerle görüşmelere başladık ve önerilerimizi sunuyoruz.” ifadelerine yer verdi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim