Adli yıl açılış töreninde konuşan Arıkan, çok yoğun bir adli yılı geride bıraktıklarını ve yine çok yoğun geçecek yeni bir adli yılın başlangıcında olduklarını dile getirerek, insanüstü çaba ile çalışan hâkim ve savcılar ile adliye personeline teşekkür etti.

“Gönül isterdi ki ülke olarak yaşadığımız zor günleri atlatmış, daha huzurlu ve normal bir yaşam ve adli yıl geçirmiş olsaydık. Ancak hala yapacak çok işimiz ve üstesinden gelmek zorunda olduğumuz sorunlar var. Ancak bu zorluklar ve sorunlar bizi yıldıramaz” ifadelerini kullanan Arıkan, şunları kaydetti:

“15 Temmuz darbe girişimine karşı ülke olarak birlik ve beraberlik içerisinde hareket edildi. Yargı camiası da bu süreçte üzerine düşen görevi yerine getirdi. Yaşadığımız hain darbe girişiminde milletimiz birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmiş, tüm dünyaya örnek gösterebilecek bir mücadele ve duruş sergilemiştir. Yargı camiası da bu süreçte üzerine düşen, layıkıyla yerine getirmiş ve getirmeye devam edecektir. Yargı üzerine düşeni yerine getirtirken hukukun evrensel kuralları çerçevesinde tarafsız ve bağımsız yalnızca hukukun üstün tutulması için çaba sarf etmelidir. Unutulmamalıdır ki başkasını iradesini kendi iradesinin üstünde tutanlar o iradenin kölesi olurlar. Yaşananlar bunları bize tecrübe ile göstermiştir”

“Devletin temeli adalettir” sözünü hatırlatan Arıkan, yeni adli yılın hayırlı olmasını diledi. (Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim