30 Ağustos Günü’nün Türk milletinin bağımsızlık savaşının taçlandığı gün olduğunu anlatan Kahraman, “26 Ağustos, Yurdun dört bir yanındaki düşman saldırılarına karşı konulduğu, milletçe bütün varlığıyla, bütün inancıyla, canını dişine takarak verdiği kararlı mücadelenin başarıyla sonuçlandığı gündür” dedi.

Milletin işgalcilere karşı mücadele ettiği, Sevr’in yırtılıp atıldığı, ilelebet bağımsız ve bir arada yaşanacağının tüm dünyaya ilan edildiği 30 Ağustos Zaferinin, sadece Anadolu’da değil tüm dünyada emperyalizm ile mücadele eden milletlere meşale olduğuna dikkat çeken Kahraman, “Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Başkomutanlık yetkisi verilen Mareşal Mustafa Kemal Paşa’nın taarruz kararıyla, Türk Silahlı Kuvvetleri işgalci güçlere nihai darbesini vurmuş ve zafer kazanılmıştır.

Günümüzde de içeriden ve dışarıdan yürütülen çeşitli saldırılar sonucu ülkemiz bu günlerde de bir takım güçlükler yaşamaktadır. Bu güçlükler yine işçisiyle, işvereniyle, esnafıyla, çiftçisiyle, diğer bir ifadeyle milleti oluşturan tüm kesimlerin topyekûn bir beraberlik anlayışıyla aşılacaktır. Önceliğimiz Türkiye’dir, halkımızın mutluluğu ve refahıdır, devletimizin bağımsızlığıdır. "Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrun da ölen varsa vatandır" dizelerindeki şuurla ülke olarak yaşadığımız tüm tehditlerin üstesinden geleceğimize yürekten inanıyor, vatan üzerinde kurgulanan tüm sinsi planlar karşısında göstereceğimiz cesaret ve dirayetle yüzümüzün akı ile çıkacağımızdan kimsenin şüphe duymaması gerekliliğinin altını çizmek istiyorum.

Bu duygularla, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve canlarını bu uğurda feda eden tüm aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, Tüm vatandaşlarımızın Zafer Bayramını tebrik ediyorum” dedi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim