SP İl Başkanı  İbrahim Zorlu yapılan saldırıyla sert tepki gösterdi. Zorlu: “Biz bu kişilere aciz diyoruz, çünkü kendilerini ortaya koyabilecek değerlerden yoksun bir zihniyet, kendini ancak saldırganlıkla var etmeye çalışacaktır. Bu tablo iyilik, hoşgörü ve nezaket gibi insani duygularla arasına mesafe koymuş bir anlayışın tezahürüdür” dedi.

Zorlu yaptığı açıklamasında şunları söyledi: “Toplumu kutuplaştırmak için elinden geleni yapanların, kardeşi kardeşe düşman edebilmenin hesabına düşmüş olanların emeğinin resmidir.
 Bu tablo, birbirinden habersiz bırakılmış kitlelerin baltalanmış hukukunun, ekilen nefret tohumlarının delilidir. Bu gibi tutumların bizim sadece aşkımızı, heyecanımızı ve azmimizi artıracağını ilan ediyoruz. Saadet Partimize artan teveccühün bir bakıma da bariz göstergesi olan bu davranışları, kötülüğün karşısındaki dik duruşumuzu devam ettirmemizi telkin eden öğütler olarak görüyoruz. Öğrencilerin harçlıklarıyla, annelerin bilezikleriyle, babaların evlerinin nafakasından ayırdıklarıyla çalışma yürüten partimizin mensupları bu davranış karşısında hâlâ kendi emeklerine değil,  bu kadar kötü hale getirilebilen ülke insanına, insanımıza üzülmektedir. Biz, Saadet Partisi olarak hiçbir zaman efendiliğimizden, vakarımızdan taviz vermeksizin yürümeye devam edeceğiz" dedi.

Editör: TE Bilisim