4-A Sınıf Öğretmeni Ali Sağır öncülüğünde okul bahçesinde gerçekleştirilen etkinlikte bir araya gelen onlarca öğrenci, kısa adı LÖSEV olan Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı’nın logosunu oluşturdu.

LÖSEV’in bu yıl “Maskeni Tak, Umut Ol” adıyla düzenlediği kampanyaya destek olmak ve lösemili çocuklar hakkında toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla hazırlanan koreografi, havadan drone ile görüntülendi.

Okul Müdürü Turgut Çağlayan, öğretmenler ve çok sayıda velinin de katıldığı etkinlikte öğrencilerin hazırladıkları resimlerden oluşan bir de sergi açıldı.

4-A sınıfından Ceylin Akyıldız isimli öğrencinin, lösemi hakkında bilgi sunduğu program, 3-A sınıfından Sefa Umut Yıldız’ın “Lösemili Çocuklar Haftası” adlı şiiri okumasıyla devam etti.

Ardından 4-A sınıfından Baran Karademir, “LÖSEV Nedir?” başlıklı sunumuyla Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı hakkında bilgi verdi.

Etkinlikte ayrıca öğrenciler, okul bahçesine kurulan LÖSEV köşesinde öğretmenleri ve velileriyle bol bol bol hâtıra fotoğrafı çektirdiler.

Son olarak öğrencilerle bir araya gelen Hitit Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Selen Özakar Çakar, “Lösemi ve LÖSEV” hakkında bir konferans verdi.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim