İl Özel İdaresi Toplantı Salonu’nda Halil İbrahim Kaya başkanlığında dün 11:00’de yapılan oturum, açılış yoklaması ile başladı.

İl Genel Meclisi’nin bir önceki birleşimine ait tutanak özetinin okunmasının ardından gündem dışı söz alan Meclis Üyesi Ahmet Tuna, İkram Şahin’le birlikte ortak hazırladıkları “Tarımsal ilaçlama sonrası çevreye atılan kimyasal ve ambalaj atıklarının neden olacağı zararlar” konulu bir yazılı önerge sundu.

Ahmet Tuna, zirai ilaçların kullanımı ve imha edilmesi konusunda yapılacak bir komisyon araştırmasının toplumun aydınlatılmasına katkı sağlayacağını belirtirken, önerge hakkında söz alan CHP Grup Başkanı Haydar Erdem ile CHP’li Meclis Üyesi Burçin Solmaz ise böyle bir komisyon araştırmasının topluma herhangi bir olumlu katkı getirmeyeceğini dile getirdiler.

Söz konusu yazılı önergenin görüşülmek üzere, Çevre ve Sağlık Komisyonu’na havale edilmesi oy birliğiyle kabul edildi.

Daha sonra gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.

Bu bölümde ilk olarak İl Genel Meclisi’nin Haziran ayında Araştırma ve Geliştirme Komisyonu’na havale edilen, “Ev Hanımlarının Sigortalı Olma Durumları” konulu rapor hakkında Komisyon Başkanı Abdurrahman Karagöz tarafından Meclis üyeleri bilgilendirildi.

Ardından ise Aile ve Engelliler Komisyonunca hazırlanan, “Engellilerin Kanunî Hakları ve Çorum’da Evde Bakım Hizmeti Alan Engelli Sayısı” konulu rapor hakkında Komisyon Başkanı Ünal Cevizci bilgi sundu.

Her iki rapor da İl Genel Meclisi üyelerinin oy birliğiyle kabul edildi.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim