Ziraat Mühendisleri Odası İl Temsilcisi Necati Gül, 6235 sayılı Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Kanunu’nun 39 uncu maddesi ve 23 Mayıs 2008 gün, 26884 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Ziraat Mühendisleri Odası Mesleki Denetim ve Asgari Ücret Yönetmeliği’nin 6 ncı maddesi hükümlerine dayanılarak her yıl asgari ücret tarifesinin belirlendiğini açıkladı.

Kanun gereği işletmenin faaliyet alanına göre Ziraat Mühendisinin alacağı 2017 yılı net ücretlerin belirlendiğini ifade eden Gül, belirlenen yeni ücret miktarının SGK İl Müdürlüğüne bildirildiğini kaydetti. Oda Başkanı Necati Gül, işletme ve firmaların cezai duruma düşmemesi için belirlenen asgari ücretin uygulaması ve bu ücret üzerinden prim kesintilerinin yapılması gerektiği hatırlattı.

Gül’ün verdiği bilgiye göre fide, tohum ve fidan üretiminde çalışan uzman ziraat mühendisleri için belirlenen asgari ücret 4 bin 100 TL olarak belirlerken, diğer ziraat mühendisleri için bu fiyat 3 bin TL olarak uygulanacak. Fide, tohum ve fidan pazarlama işinde çalışan uzman ziraat mühendisi için belirlenen asgari ücret 3 bin 500 TL olurken, diğer ziraat mühendisleri için uygulanacak ücret 2 bin 700 TL olacak. Gıda ve yem işletmelerinde çalışan tüm ziraat mühendisleri için 3 bin 750 TL asgari ücret belirlenirken, diğer sorumlu ziraat mühendislerinde ise uzman ziraat mühendisleri için 3 bin 500 TL, diğer ziraat mühendisleri için ise 2 bin 700 TL uygulanacak.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim