Sosyal güvenliğin toplumun tüm bireyleri için temel bir hak olduğunun altını çizen Gül, “Bu fesih, ücretli çalışan ziraat mühendislerinin kazanılmış haklarının ellerinden alınması anlamını taşımaktadır. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun gerçekleştirdiği tek taraflı fesih ile piyasa tarafından belirlenmiş düşük ücretlerle çalışmaya mahkûm edilerek reel ücret yerine asgari ücret üzerinden prim yatırılabileceği için ziraat mühendislerinin geleceği karartılacak, emeklilik hakları gasp edilecektir. Ayrıca protokolün feshi nedeniyle eksik prim bildirimlerinden dolayı ülkemiz gelir kaybına uğratılacak, Sosyal Güvenlik Kurumu açıkları daha da artacaktır” dedi.

Yakın zamanda ilimizde de Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) tarafından yürütülen “kayıt dışı istihdamla mücadele ediliyor projesi” düzenlenirken, hükümet ve hükümet temsilcilerinin bu konuda var gücü ile mücadele ederken, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı’nın bu tutumunun açıkça hükümetin çabasına çelme takmaktan başka bir şey olmadığını kaydeden Gül, açıklamasında şunları dile getirdi:

“TMMOB ile imzalanan protokole konu olan 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nun 100. maddesi ile 5502 sayılı Sosyal Güvenlik Kurumu Kanunu’nun 13. ve 14. maddeleri halen yürürlüktedir. Bu nedenlerle, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından tek taraflı olarak gerçekleştirilen protokol fesih işleminin geri alınmasını ve gerekli yasal düzenlemeler yapılarak, ücretli çalışan ziraat mühendislerinin hak kayıplarının bir an önce giderilmesi talebimizdir. Ayrıca başta ziraat mühendisleri olmak üzere tüm mühendis arkadaşları çözüme katkıda bulunmak adına ZMO web sayfasında bulunan dilekçeler ile SGK’ya itiraz etmeye davet ediyorum.”

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim