Genel kurul toplantısı, İl Gıda Tarım Hayvancılık Müdürlüğü toplantı salonunda yapılacak.
Yapılacak toplantı ile ilgili yazılı bir açıklamada bulunan Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Necati Gül, bir hizmet döneminin daha sonuna geldiklerini belirterek, bu süreç içerisinde, yönetim kurulu olarak ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştıklarını kaydetti.
Bugün ve yarın odanın olağan seçimli genel kurulunu gerçekleştireceklerini anlatan Gül, 2 yıl boyunca yaptıkları çalışmaların üyeler tarafından değerlendirileceğini vurguladı.
Kimsenin yanında da karşısında da olmadıklarına dikkat çeken Necati Gül, “Yaptıklarımızda ve açıklamalarımızda hiç kimseye taraf olsun yada muhalefet olsun diye yapmadık. Önce ülkemiz sonra ilkemiz dedik. Kimseyi kırmadık; kimseye kırgın olmadık” dedi.
Yapılacak seçimlerin mesleğin geleceği için bir dönüm noktası olacağını belirten Gül, “Aralık- Ocak ayları içinde yapılacak tüm oda seçimlerinin tamamlanması sonucunda oluşacak tablo Ziraat Mühendisleri Odası Genel Merkez Heyeti ‘ne şekil verecektir. İlimizin tarımdaki yeri ve konumu nedeniyle yeniden şekillenecek bu yapı içinde fikren ve çok daha etkin rol alması kaçınılmaz bir gerekliliktir. Amacımız; aynı fikri paylaştığımız tüm Odalarımızla birlikte Ziraati ve Ziraat Mühendisliğini ön plana almış politikaları üretmek ve hayata geçirmektir. Çorum Ziraat Mühendisleri Odası Yönetimi olarak, meslektaşlarımızdan alacağımız destek ve güçle, demokratik, katılımcı, uzlaşmacı ve kararlı bir oda yapısı oluşturmak adına üzerimize düşeni yaptığımızdan ve yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.
Hizmet adına yönetimlere talip olanlar, kendilerini ve düşüncelerini ancak demokratik zeminlerde serbestçe ifade edebilirler. Bizlere ne mutlu ki demokratik bir ortamda seçimlere gidiyoruz. Biz de göreve talibiz diyen meslektaşlarımız da saygıyla karşılıyor ve başarılar diliyoruz. Ancak seçimlerin sonucu ne olursa olsun sonrasında bir arada durmaya devam edebilmeli mesleğimize katkı koymak için çaba göstermeliyiz. Geçmiş dönemlerden edindiğimiz deneyimler gösteriyor ki; sadece seçim adına yapılan birliktelikler sağlıklı sonuçlar doğurmadığı mesleğe katkı koyma noktasında eksik kalmaktadır.
Bugün Odamızın yönetiminde sizlerin takdiriyle görev yapan ben ve yönetimdeki arkadaşlarım önümüzdeki dönem için daha da iyisini başarabilmek ve hizmete devam etmek adına büyüyen ve gelişen kadrolarımızla tekrar göreve talibiz” dedi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim