Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal ile yapılan görüşmede, Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı tarafından ülkemizdeki yastık altındaki altınların ekonomiye kazandırılması amacıyla ilk defa Altın Tahvili ve Altına Dayalı Kira Sertifikası adı altında çıkarılan iki yeni ürün hakkında bilgiler verdiler. Verilen bilgiye göre; geleneksel yatırımcılar getirecekleri hurda altın karşılığı çıkarılacak ve yatırımcısına 6 ayda bir kupon faizi getirecek Altın Tahvilini, faize duyarlı yatırımcılar getirecekleri hurda altın karşılığı çıkartılacak ve yatırımcısına 6 ayda bir kira getirisi kazandıracak faizsiz altına dayalı kira sertifikalarını alacaklar.

Bu ürünlerin talep toplama ve ihracı işlemleri, 02-27 Ekim 2017 tarihleri arasında Türkiye genelinde belirlenen Ziraat Bankası Şubelerinde haftalık etaplar halinde olup, Çorum ve ilçeleri için 23-27 Ekim 2017 tarihleri arasında, fiziki altın kabulü ve ihraç işlemleri Ziraat Bankası Çorum Merkez Şubesi aracılığıyla gerçekleştirilecek.

Çorum TSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal da, yastık altında tutulan altının ekonomiye hiçbir katkısı olmadığını vurgulayarak, bu ihraç ile ülkemiz altın rezervlerinin güçleneceğini ve finansal sistemin derinlik kazanmasını sağlayacağını, sanayicinin, yatırımcının atıl durumdaki altınlarının değeri üzerinden ek getiri elde etme imkânına sahip olacağını ve dış borçlanma yerine kendi kaynaklarını kullanmanın önemli olduğunu ifade etti. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim