Konu ile ilgili açıklama yapan Buhara Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Faruk Özyılmaz, Çorum’da eğitim gören gençlere hem spor yapabilecekleri hem de kendilerini sosyal ve kültürel açıdan geliştirebilecekleri imkânlar sunacaklarını söyledi.

Dernek başkanı Özyılmaz projeye ilişkin açıklamasında şu görüşleri paylaştı:

“İçinde bulunduğumuz çağ teknoloji ve bilim çağıdır. İletişim ve haberleşme araçlarının son derece gelişmiş olmasına rağmen insanlar ve özellikle gençler, aslında büyük bir yalnızlık yaşamaktadırlar. Materyalist ve ‘ben’ merkezli dünyanın gençlere sunduğu dijital iletişim aletleri ve TV yayınları ile gençlerde meydana gelen ahlaki erozyon gün geçtikçe artmaktadır. Denetimden ve kontrolden uzak büyüyen ve neyi isterse sunulan yeni nesil genç asosyal, toplumdan kopuk, sanal bir dünya kurarak kendine, çevresine ve ülkesine faydalı bir birey olma içgüdüsünü kaybediyor.

Gençler, içinde bulundukları yalnızlıklarını bazen uygunsuz ortamlarda zaman harcayarak malayani işlerle meşgul olarak gidermek istiyorlar bazen de bilgisayar, cep telefonu ve sosyal sitelerin esiri oluyorlar.

Bu sebeple yarınlarımızın teminatı olan gençlere, eğlenirken öğrenecekleri, boş zamanlarını sportif, sosyal ve kültürel aktivitelerle geçirebilecekleri mekânlar sunarak, kurslar ve seminerler düzenleyeceğiz.

Gençlerimizi, sanal âlemin esiri olmaktan (bilgisayar, telefon, internet, sosyal paylaşım siteleri vb) ve kötü alışkanlıklardan korumak ve yalnız olmadıklarını hissettirmek istiyoruz.

Bu gençler bizim gençlerimiz, bizim geleceğimizdir. Bu gereksinimleri göz önünde bulundurarak, ‘Zinde Gençlik’ adını verdiğimiz projemizde gençlere yönelik kurslar, seminerler ve konferanslar düzenlenecektir. Gençler, okullardan aldıkları pozitif bilgilerin yanı sıra projemizle sosyal, kültürel ve sportif kazanımlara sahip olacak ayrıca millî ve manevî değerlerinin farkında olacaktır.

Projemiz kapsamında kick boks, boks, güreş, saz, yüzme ve tekvando kursları verilecektir.

Ayrıca haftalık sohbet türünde programlar, seminerler düzenlenecektir. ‘Sağlıklı Yaşama Sen de Pedal Çevir” sloganıyla aylık düzenli olarak 20 kişilik gruplarla bisiklet turları düzenlenecektir.”

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim