“Yargıya kafa tutan, hatta kendisini yargı yerine koyan bu çete yapılanmasının Öğrenci Andı üzerinden tartışma yaratmasına müsaade edilmemelidir” diyen Aydın, bazı marjinal çevrelerin Öğrenci Andı’nı ırkçı olarak itham eden söylemlerinin Danıştay’ın kararı ile birlikte çöp olduğunu dile getirdi. Aydın, “Türk milleti ibretle izliyor ki; Danıştay’ın bu kararından, etnik özürlü ucubelerin yanı sıra mukaddes değerlerimizi kamuflaj olarak kullanan zihni ve niyeti bozuk olanlar da rahatsız oldular. Hatta bu güruh, etnik bölücü ve ayrılıkçı PKK’dan bile daha fazla gürültü koparmakta” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı’nı yönlendirmeye çalışan, taşrada işlerini yürütme peşinde olan, yargıya kafa tutan hatta kendisini yargı yerine koyan bu yapılanmanın Öğrenci Andı üzerinden tartışma yaratmasına müsaade edilmemesi gerektiğine dikkat çeken Aydın, açıklamasının devamında şunları söyledi:

“Öğrenci Andı yeniden okullarda okutulmalı, çocuklarımız yeniden gururla ‘Varlığım; Türk varlığına armağan olsun. Ne mutlu Türküm diyene’ diyebilmelidir

Milli Eğitim Bakanlığı, milli varlığımızla sorunu olan, Türk milli kimliğine alerji duyan bu ayrılıkçılara geçit vermemeli, toplumuzun büyük çoğunluğunun sesine kulak vererek, Danıştay’ın bu kati kararı doğrultusunda Öğrenci Andı’nın yeniden okullarda okutulmasını sağlamalıdır.

“KAMU DENETÇİLİĞİ KURUMU; BOŞ GEÇEN DERSE GİREN NÖBETÇİ ÖĞRETMENLERE, EK DERS ÜCRETİ ÖDENMESİNE KARAR VERDİ”

“Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda boş geçen derslere nöbetçi öğretmenlerin girdirilmesi durumunda ek ders ücreti ödeme noktasında tereddütlerin yaşandığı konusunda Milli Eğitim Bakanlığı’na müracaat ederek boş geçen derslere giren nöbetçi öğretmenlere ek ders ücreti ödenmesini talep etmiştik. Milli Eğitim Bakanlığı ise talebimize cevap vermeyerek reddetmiş, red cevabı üzerine ise Sendikamızca Kamu Denetçiliği Kurumu’na müracaat edilmiştir. Kamu Denetçiliği Kurumu’na müracaat etmemize müteakip Milli Eğitim Bakanlığı talebimize cevap vererek boş geçen derse giren nöbetçi öğretmenlere ek ders ücreti ödenmesi gerektiğini ifade etmiştir. Bütün eğitim çalışanlarına hayırlı olsun.”

“ÇORUM MEM ÖZEL EĞİTİM SINIFI ÖĞRETMENLERİNE NÖBET ÜCRETİNİ NEDEN ÖDEMİYOR?”

“Bilindiği üzere, Milli eğitim Bakanlığı’na bağlı okul/kurumlar bünyesinde özel eğitim sınıfları bulunmaktadır. Bu sınıflarda ise özel eğitim branşı öğretmenler görev yapmaktadır. Özel eğitim sınıflarında görev yapan öğretmenlere ise geçtiğimiz yıllarda; nöbet görevi verildiği halde yönetmeliklerinde yasal olarak nöbet görevleri bulunmadığı gerekçesiyle nöbet ücreti ödenmemekteydi. Bu durum ise bu öğretmenlerimizin mağduriyetine sebebiyet vermiş olup yaşanan bu mağduriyet ise sendikamızca çeşitli platformlarda gündeme getirilmişti.

Milli Eğitim Bakanlığı 07 Temmuz 2018 tarihinde “Özel Eğitim Hizmetleri Yönetmeliği” ni değiştirmiştir. Yapılan değişiklik sonucunda Yönetmeliğin “Öğretmenlerin nöbeti” başlıklı 60. maddesinde “(1) Öğretmenlerin okul müdürlüklerince düzenlenen nöbet çizelgesine göre nöbet tutmaları sağlanır. Özel eğitim anaokulları, özel eğitim anasınıfları ile özel eğitim sınıflarında görevli özel eğitim öğretmenleri nöbet görevlerini teneffüs ve yemek saatlerinde sınıflarına kayıtlı öğrencilerin gözetimine devam ederek yerine getirirler.” hükümlerine yer verilerek özel eğitim sınıfı öğretmenlerine de nöbet görevi getirilmiştir. Bu düzenleme sonucunda ise özel eğitim sınıfı öğretmenleri yerine getirdikleri nöbet hizmetine karşılık 3 saat ek ders ücretinden yararlandırılacaktır.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim