Çorum ve çevresi, son yıllarda yeterince “kar” alamıyor.
Yağmur ise, genelde şiddetli yağdığı için toprağa gereği gibi işlemeden akışa geçiyor. Sonuçta da yeraltı kaynakları beslenemiyor, baraj ve göletler dolmuyor.
Başta kente içmesuyu sağlayan barajların doluluk oranının artması için, Çorumlular büyük bir özlemle kar yağışı bekliyor.
İşte bu anlamda Çorum, umutlu bir haftaya girdi. Ama, özellikle haftanın ikinci yarısında “zemheri ayazı”na da katlanmak zorunda kalacak.
Meteoroloji’nin tespitlerine göre, Batı bölgelerinden başlayarak soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına giren ülkemizde, hafta sonuna kadar sıcaklıklar düşmeye devam edecek. Çorum’da da hava sıcaklığı hissedilir derecede azalacak. Bu arada bugünden itibaren ciddi kar yağışı da bekleniyor.
Çorum’da kar yağışı dün sabah başladı, ama süreklilik göstermeyince çatılarda durmadı. Kent dışında ise yüksek yerlerin karla kaplı olduğu gözleniyor.
Çorum ve çevresinde hava sıcaklığı 8-12 derece azalarak mevsim normallerinin altına düşecek. Özellikle geceleri dondurucu ayaz yaşanacak. Bu nedenle, buzlanmaya karşı yurttaşlar uyarılıyor. Açıktaki su sayaçlarının donabileceği belirtilirken, evsiz insanlarla ilgili de tedbir alınması gerektiği vurgulanıyor.
Çorum’da bugün yoğun kar yağışı bekleniyor. Hava sıcaklığı -4 ile -2 arasında olacak. Kar yağışı yarın da devam edecek ve ısı -7 ile -5’e gerileyecek.
Perşembe günü kar yağışı duracak, hava çok bulutlu ve ısı -14 ile -9 aralığında olacak. Böylelikle haftanın en soğuk günü yaşanmış olacak.
Cuma günü yine -13 ile -11 derece soğuklar yaşanacak. Havanın sisli olacağı tahmin ediliyor. Cumartesi günü soğuklar yine aynı düzeyde seyrederken, yeniden kar yağışının başlaması bekleniyor.
(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim